3 minuten

Groene voorjaarssalade met asperge, courgette en hangop

Alain Caron gaat aan de slag met heerlijke verse groente. Hij maakt een frisse salade met asperge, courgette en blauwe bessen. Een combinatie van zomerse smaken!
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • handje haricot verts
  • handje courgetteschijfjes in lengte
  • handje kleine, groene asperges
  • paar grote bladeren verse spinazie
  • yuzu-azijn of een andere frisse, citrusazijn
  • peper
  • handje blauwe bessen
  • Voor de vinaigrette
    scheutje olijfolie
  • Voor de hangop crème
    4 el
    hangop
  • 1
    yuzu (rasp)
  • Toppings
    eetbare bloemen
  • daslook
  • een dunne sliert komkommer
  • balsamico azijn
  • (kruiden)olie
  1. Blancheer kort even de asperges en de haricots verts.

  2. Breng de groene groenten op smaak met wat peper en yuzu azijn.

  3. Doe de hangop in een mengkommetje en rasp daar verse yuzu op en meng het door elkaar.

  4. Brand de courgette met een brander of als je deze niet hebt, kan je deze ook grillen in een grillpan.

  5. Snijd de blauwe bessen doormidden en leg apart.

  6. Doe een grote lepel van de hangopcrème op een bord en smeer deze een beetje uit. Plaats hierop mooi de asperges, de haricots verts, courgette en de spinazie. 

  7. Verdeel de halve blauwe bessen hierover heen en druppel wat olie en balsamicoazijn over het gerecht heen. Top eventueel af met een dunne sliert komkommer, daslook en wat eetbare bloemen.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Ramon Brugman maakt kipnuggets