
Groene voorjaarssalade met asperge, courgette en hangop
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
•handje haricot verts
-
•handje courgetteschijfjes in lengte
-
•handje kleine, groene asperges
-
•paar grote bladeren verse spinazie
-
•yuzu-azijn of een andere frisse, citrusazijn
-
•peper
-
•handje blauwe bessen
-
Voor de vinaigrette•scheutje olijfolie
-
Voor de hangop crème4 elhangop
-
1yuzu (rasp)
-
Toppings•eetbare bloemen
-
•daslook
-
•een dunne sliert komkommer
-
•balsamico azijn
-
•(kruiden)olie
-
Blancheer kort even de asperges en de haricots verts.
-
Breng de groene groenten op smaak met wat peper en yuzu azijn.
-
Doe de hangop in een mengkommetje en rasp daar verse yuzu op en meng het door elkaar.
-
Brand de courgette met een brander of als je deze niet hebt, kan je deze ook grillen in een grillpan.
-
Snijd de blauwe bessen doormidden en leg apart.
-
Doe een grote lepel van de hangopcrème op een bord en smeer deze een beetje uit. Plaats hierop mooi de asperges, de haricots verts, courgette en de spinazie.
-
Verdeel de halve blauwe bessen hierover heen en druppel wat olie en balsamicoazijn over het gerecht heen. Top eventueel af met een dunne sliert komkommer, daslook en wat eetbare bloemen.
- Eet smakelijk!
