Groente-ontbijt met havermout en karamel
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
2havermout groente-ontbijtjes
-
2 elgeplette havermout
-
6 elkokosboter
-
150 gzoete groenten (bietjes, wortel, zoete aardappel)
-
1sinaasappel
-
•verse munt
-
•suiker (naar smaak)
-
Verwarm de oven voor op 180C.
-
Stort de ontbijtjes in een passende ovenvaste schaal en bestrooi met wat havermout.
-
Bak de ontbijtjes in het midden van de hete oven in circa vijftien minuten goudbruin.
-
Verwarm ondertussen in een koekenpan de kokosboter tot een dikke karamel. Tussentijds geregeld roeren en voeg eventueel naar smaak wat suiker toe voor zoetheid en knapperige structuur.
-
Schil en snijd ondertussen de groenten in blokjes. Kook dit in ruim kokend water met een snufje zou in enkele minuten beetgaar. Giet de groenten daarna af en laat eventueel wat afkoelen.
-
Rasp de schil van de sinaasappel.
-
Meng de groenten met een beetje kokosboter karamel en de sinaasappelrasp.
-
Serveer de ontbijtjes met de groenten en bestrooi met wat extra sinaasappelrasp en wat blaadjes munt. Geef de rest van de karamel er apart bij om naar smaak erbij te eten. Lekker als zoet ontbijt maar ook als toetje lekker! - Eet smakelijk!