Kimchi-kaas bitterballen met gochujang mosterdsaus
Kok Jetske van den Elsen maakt een gerecht wat past bij de Nederlandse en Koreaanse keuken! Kimchi-kaas bitterballen met een gochujang mosterdsaus.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
100 grgeraspte (belegen) kaas
-
100 grkimchi
-
50 grboter
-
60 grbloem
-
¹⁄₂-1 tlbouillonpoeder (afhankelijk van hoe zout de kaas is)
-
¹⁄₂-1 tlgochugaru (of vervangen voor witte peper)
-
1 ¹⁄₂ tlmaggi
-
2blaadjes gelatine
-
Om te paneren en frituren:3eiwit
-
•paneermeel
-
•panko
-
•zonnebloemolie
-
Voor de gochujang mosterdsaus1eiwit
-
Begin met de mosterdsaus. Doe alle ingrediënten voor de saus behalve de zonnebloemolie in een mengbeker van de staafmixer. Mix even kort door en voeg dan in dunne straaltjes de olie toe, terwijl je met de staafmixer pulst, net zo lang totdat je een lobbige saus hebt.
-
Ga verder met de bitterballen. Leg 2 blaadjes gelatine in een bakje met water en laat 5 min staan. Knijp het vocht uit de kimchi en bewaar dat. Snijd de kimchi fijn. Rasp de kaas.
-
Laat de boter smelten in een pan en bruin worden. Doe de bloem erbij en laat 2-3 minuten garen op lage stand.
-
Vul het vocht van de kimchi aan met water tot je 200 ml hebt, doe het bouillonpoeder erbij. Doe dat bij de roux en roer goed door. Doe de kaas en kimchi erbij. Roer door totdat de kaas is gesmolten.
-
Knijp de gelatineblaadjes uit en doe dit erbij en roer goed door. Maak het op smaak met gochugaru en klein scheutje maggi. Dek het af en laat het een paar uur of nacht opstijven in de koelkast.
-
Om te paneren strooi je op een (diep) bord paneermeel, op een ander bord panko en op een derde bord klop je eiwit los.
-
Vorm bolletjes van het kaas-kimchi mengsel. Rol deze vervolgens door de paneermeel, dan door het eiwit en dan door panko. Voor extra crunch, herhaal je de laatste 2 stappen.
-
Frituur de balletjes op 180 graden totdat ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapiertje. Serveer ze met een dotje gochujang-mosterd crème.
- Geniet van je kimchi-kaas bitterballen!