Groentebowl met wilde rijst
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 gwilde rijst
-
1courgette
-
2gele paprika's
-
100 gGriekse yoghurt
-
1/2komkommer
-
5blaadjes munt
-
1teentje knoflook
-
•peper en zout
-
1/2bosje lange ui
-
1/2bosje bladpeterselie
-
1/2bosje munt
-
1/2bosje dille
-
1/2bosje koriander
-
250 gradijsjes
-
1 tlmosterd
-
1limoen
-
2 elolijfolie
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de paprika’s op een rooster in het midden van de oven en bak ze 30 min. Hierna doe je de paprika’s in een afsluitbaar bakje en laat het 20 min rusten. Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s.
-
Schil de komkommer, verwijder de zaadlijst en rasp de halve komkommer in een bakje. Snij de blaadjes munt fijn, hak het teentje knoflook en roer dit samen met de Griekse yoghurt door de komkommer. Maak het af met wat peper en zout.
-
Kook de rijst volgens het etiket gaar.
-
Ga verder met het maken van de radijsjessalade. Verwijder het loof van de radijsjes. Was de radijsje goed en snij ze in plakjes, zo dun mogelijk.
-
Maak een dressing door de mosterd met het sap van de limoen te mengen en er druppelsgewijs de olijfolie aan toe te voegen. Snij de lange ui in dunne ringen, hak de peterselie en snij de koriander, dille en het munt fijn. Meng de kruiden en radijsjes goed door de dressing en maak het op smaak met wat peper en zout.
-
Snij de courgette en bak deze. Snij de rest van de lange ui in grote stukken en voeg deze toe aan de pan. Blus het af met 2 el zoute sojasaus. Doe het vuur uit en laat het even rusten in de pan.
-
Haal de paprika uit het kommetje. Verwijder het vel. Snij de paprika in reepjes.
-
Bouw de bowl op. Pak een kom en begin met het opscheppen van wat rijst. Haal de raita uit de koelkast. Voeg aan de bowl wat van de salade van radijsje toe. Leg aan de andere kant de reepjes van de geroosterde paprika. Voeg de courgette toe en een schep van de raita. Maak het gerecht af met wat cress.
- Eet smakelijk!