Groentebowl met wilde rijst

Groentebowl
8 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
104 personen
Sharon maakt een lekkere bowl, vol met groenten, kruiden en wilde rijst en als topping een Indiase yoghurtdip. Een smakelijk vitaminebommetje.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 300 g
    wilde rijst
  • 1
    courgette
  • 2
    gele paprika's
  • 100 g
    Griekse yoghurt
  • 1/2
    komkommer
  • 5
    blaadjes munt
  • 1
    teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1/2
    bosje lange ui
  • 1/2
    bosje bladpeterselie
  • 1/2
    bosje munt
  • 1/2
    bosje dille
  • 1/2
    bosje koriander
  • 250 g
    radijsjes
  • 1 tl
    mosterd
  • 1
    limoen
  • 2 el
    olijfolie
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de paprika’s op een rooster in het midden van de oven en bak ze 30 min. Hierna doe je de paprika’s in een afsluitbaar bakje en laat het 20 min rusten. Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s.

  2. 2

    Schil de komkommer, verwijder de zaadlijst en rasp de halve komkommer in een bakje. Snij de blaadjes munt fijn, hak het teentje knoflook en roer dit samen met de Griekse yoghurt door de komkommer. Maak het af met wat peper en zout.

  3. 3

    Kook de rijst volgens het etiket gaar.

  4. 4

    Ga verder met het maken van de radijsjessalade. Verwijder het loof van de radijsjes. Was de radijsje goed en snij ze in plakjes, zo dun mogelijk.

  5. 5

    Maak een dressing door de mosterd met het sap van de limoen te mengen en er druppelsgewijs de olijfolie aan toe te voegen. Snij de lange ui in dunne ringen, hak de peterselie en snij de koriander, dille en het munt fijn. Meng de kruiden en radijsjes goed door de dressing en maak het op smaak met wat peper en zout.

  6. 6

    Snij de courgette en bak deze. Snij de rest van de lange ui in grote stukken en voeg deze toe aan de pan. Blus het af met 2 el zoute sojasaus. Doe het vuur uit en laat het even rusten in de pan.

  7. 7

    Haal de paprika uit het kommetje. Verwijder het vel. Snij de paprika in reepjes.

  8. 8

    Bouw de bowl op. Pak een kom en begin met het opscheppen van wat rijst. Haal de raita uit de koelkast. Voeg aan de bowl wat van de salade van radijsje toe. Leg aan de andere kant de reepjes van de geroosterde paprika. Voeg de courgette toe en een schep van de raita. Maak het gerecht af met wat cress.  

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!