Gua bao-broodjes met stoofvlees en zelfgemaakte chilisaus
Onze chef-kok Ramon maakt Gua bao-broodjes: gestoomde broodjes met gestoofde speklapjes met gember, sesam en honing voor de vulling en een zelfgemaakte salsa en chilisaus.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten voor de broodjes24velletjes bakpapier (voor tussen de broodjes)
-
400 gbapao bloem
-
2zakjes gedroogde gist
-
24 gsuiker
-
1 tlbakpoeder
-
300 mllauw warm water
-
Ingrediënten voor de vulling300 gspeklap
-
200 mloestersaus
-
75 mlgember siroop
-
1stuk verse gember
-
2 elhoning
-
100 mlsojasaus
-
50 mlazijn
-
1 elsesamolie
-
2tenen knoflook
-
Ingrediënten voor de salsa3tomaten
-
1/2bos koriander
-
1limoen
-
2 elvissaus
-
1rode ui
-
1rode peper
-
Ingrediënten voor de chilisaus100 mlazijn
-
200 gsuiker
-
50 mlgembersiroop
-
2teentjes knoflook, gesnipperd
-
4rode pepers, fijngesneden (voor medium hitte)
-
1 eltopioca
-
1 elvissaus
-
Begin met de vulling. Snij de knoflook en zet deze aan in een beetje olie, voeg de rest van de ingrediënten (behalve de speklappen) toe en breng aan de kook.
-
Doe de speklappen in het vocht en laat deze 1,5 uur stoven. Check af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit. Zo niet, voeg dan wat water toe zodat het niet kan verbranden.
-
Meng de ingrediënten voor de broodjes en kneed het deeg 7 minuten in de machine. Doe je het met de hand dan kneed je ongeveer 12 minuten.
-
Verdeel het deeg in 12 stukjes en bol deze op.
-
Leg de bollen op een plaat en dek deze af met een schone vochtige doek. Laat ze ongeveer 20 minuten rijzen.
-
Snij de tomaat, rode ui, rode peper en koriander fijn. Meng goed door elkaar met het sap van een limoen en de vissaus. Breng eventueel op smaak met zout.
-
Doe alle ingrediënten voor de chilisaus, behalve tapioca, in een pan en breng het aan de kook.
-
Maak een papje van de tapioca met een beetje water. Voeg een beetje van het papje bij de kokende saus. Blijf goed roeren anders krijg je klontjes.
-
Ga nu verder met de broodjes. Knip kleine vierkantjes van bakpapier.
-
Duw de bolletjes plat in een beetje olie. Maak er een ovaal vorm van en leg op de helft van het deeg een bakpapiertje. Vouw het deeg dubbel. Doe aan de onderkant ook een papiertje.
-
Zet een stoommandje op en stoom de broodjes is 7 minuten gaar.
-
Controleer het spek. Als het vlees uit elkaar valt, is het klaar. Pluk het met twee vorken los. Zeef het vocht en voeg een beetje bij het vlees.
-
Haal de papiertjes tussen het broodje vandaan. Vul het broodje met wat vlees en wat van de salsa. Chilisaus naar behoefte toevoegen op het broodje.
- Eet smakelijk!