Vegetarisch stoofpotje bomvol groenten en kikkererwten
Voedzaam, vega en verrukkelijk! Veel groenten, een frisse dot kokosyoghurt, rode uien op zuur en een salade met sperzieboontjes.
Recept
Ingrediënten
-
Voor het stoofpotje400 ggekookte kikkererwten
-
250 gchampignons
-
4 tenenknoflook
-
3rode uien
-
1 dlrode wijnazijn
-
3 elsuiker
-
1kruidnagel
-
1laurierblaadje
-
1ui
-
1bosje koriander
-
1rode paprika
-
1gele paprika
-
4tomaten
-
2 eltomatenpuree
-
1 tlkomijnzaadjes
-
2groentebouillonblokjes
-
200 gkokosyoghurt
-
10blaadjes munt
-
250 gzilvervliesrijst
-
Voor de sperziebonensalade400 gverse sperziebonen
-
1rode ui
-
2 elBalsamicoazijn
-
100 gsemi-gedroogde tomaatjes
-
4 elolijfolie
-
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een hapjespan met een scheutje olie en fruit de uien en knoflook aan. Bak de komijnzaadjes mee en snij ondertussen de champignons door vieren. Bak de champignons mee tot ze bruin zijn, dan voeg je de kikkererwten toe. Snij de tomaten in partjes en doe ze in de pan erbij. Als de tomaten genoeg vocht hebben afgegeven, roer je de tomatenpuree erdoor en blus je het af met een scheutje water. Snij de paprika’s in blokjes, voeg toe aan de pan met de groentebouillonblokjes en laat het ongeveer 10 min stoven.
-
Verhit de rode wijnazijn in een pan. Snij de rode ui in halve ringen. Los de 3 eetlepels suiker op in de azijn voeg het laurierblaadje en de kruidnagel toe. Laat de rode ui minimaal 10 min intrekken (mag ook een dag van tevoren).
-
Bereid de zilvervliesrijst zoals vermeld op het etiket. Breng de kokosyoghurt op smaak met wat fijngesneden blaadjes munt en een snufje zout.
-
Ga verder met de bereiding van de salade van sperziebonen. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook ze beetgaar. Spoel ze koud en dep ze goed droog. Snij de rode ui zo dun mogelijk en meng deze samen met de overige ingrediënten goed door elkaar. Laat het 10 min rusten voordat je het uitserveert, zodat de sperziebonen de smaken goed opnemen.
-
Maak het gerecht als volgt op. In een diep bord met eerst de rijst, daarop de kikkererwtenstoof dan een flinke eetlepel kokosyoghurt, wat rode uien op zuur, wat van de sperziebonensalade en als laatst een paar blaadjes verse koriander.
- Eet smakelijk!