7 minuten

Vegetarisch stoofpotje bomvol groenten en kikkererwten

Voedzaam, vega en verrukkelijk! Veel groenten, een frisse dot kokosyoghurt, rode uien op zuur en een salade met sperzieboontjes. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • Voor het stoofpotje
    400 g
    gekookte kikkererwten
  • 250 g
    champignons
  • 4 tenen
    knoflook
  • 3
    rode uien
  • 1 dl
    rode wijnazijn
  • 3 el
    suiker
  • 1
    kruidnagel
  • 1
    laurierblaadje
  • 1
    ui
  • 1
    bosje koriander
  • 1
    rode paprika
  • 1
    gele paprika
  • 4
    tomaten
  • 2 el
    tomatenpuree
  • 1 tl
    komijnzaadjes
  • 2
    groentebouillonblokjes
  • 200 g
    kokosyoghurt
  • 10
    blaadjes munt
  • 250 g
    zilvervliesrijst
  • Voor de sperziebonensalade
    400 g
    verse sperziebonen
  • 1
    rode ui
  • 2 el
    Balsamicoazijn
  • 100 g
    semi-gedroogde tomaatjes
  • 4 el
    olijfolie
  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een hapjespan met een scheutje olie en fruit de uien en knoflook aan. Bak de komijnzaadjes mee en snij ondertussen de champignons door vieren. Bak de champignons mee tot ze bruin zijn, dan voeg je de kikkererwten toe. Snij de tomaten in partjes en doe ze in de pan erbij. Als de tomaten genoeg vocht hebben afgegeven, roer je de tomatenpuree erdoor en blus je het af met een scheutje water. Snij de paprika’s in blokjes, voeg toe aan de pan met de groentebouillonblokjes en laat het ongeveer 10 min stoven.

  2. Verhit de rode wijnazijn in een pan. Snij de rode ui in halve ringen. Los de 3 eetlepels suiker op in de azijn voeg het laurierblaadje en de kruidnagel toe. Laat de rode ui minimaal 10 min intrekken (mag ook een dag van tevoren).

  3. Bereid de zilvervliesrijst zoals vermeld op het etiket. Breng de kokosyoghurt op smaak met wat fijngesneden blaadjes munt en een snufje zout.

  4. Ga verder met de bereiding van de salade van sperziebonen. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook ze beetgaar. Spoel ze koud en dep ze goed droog. Snij de rode ui zo dun mogelijk en meng deze samen met de overige ingrediënten goed door elkaar. Laat het 10 min rusten voordat je het uitserveert, zodat de sperziebonen de smaken goed opnemen.

  5. Maak het gerecht als volgt op. In een diep bord met eerst de rijst, daarop de kikkererwtenstoof dan een flinke eetlepel kokosyoghurt, wat rode uien op zuur, wat van de sperziebonensalade en als laatst een paar blaadjes verse koriander. 

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda