Halva met pistache & rood fruit
Recept
Ingrediënten
-
450 gsuiker
-
150 mlwater
-
450 gongeroosterde tahina
-
100 ggepelde pistache
-
45 ggevriesdroogd fruit
-
Benodigdheden•tafelmixer
-
•bakblik
-
•bakpapier
-
•suikerthermometer
-
Bekleed je gewenste bakvorm met bakpapier.
-
Breng in een klein pannetje op laag vuur de suiker met water aan de kook. Af en toe roeren tot de suiker is opgelost. Zet het vuur wat hoger en plaats de suikerthermometer in het pannetje zo dat de onderkant de bodem niet raakt. Verwarm de suiker tot 120 graden (tot de thermometer ‘stevige bal’ aangeeft).
-
Verwarm ondertussen de tahina tot lauwwarm (pas op verbrandt snel) en schenk in de kom van je tafelmixer. Voeg in een constante straal de suikersiroop toe tot de halva is gebonden en glimt. Niet te lang anders stijft het op in de kom.
-
Meng met een spatel ¾ van de pistache en fruit erdoor. Schenk in je klaargemaakte bakvorm en bestrooi met de rest. Druk lichtjes aan en laat in een uurtje afkoelen (buiten de koelkast) en stevig worden.
-
Snij of breek de halva in stukjes. Lekker met een glaasje thee of Arabische koffie. Ook lekker als vulling van gebak en als toetje.
- Eet smakelijk!