4 minuten

Hamburgers met bacon en whiskey BBQ saus

Zin in een échte smaakexplosie? Onze chef-kok Ramon Brugman maakt heerlijke hamburgers met een BBQ saus van whisky en bacon. Deze is echt onweerstaanbaar. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de BBQ saus
    8
    plakjes bacon
  • 2
    gele uien
  • 1
    teen knoflook
  • 1 el
    boter
  • 1 el
    bruine basterdsuiker
  • 50 ml
    appelazijn
  • 300 ml
    tomatenketchup
  • 1
    citroen
  • 1 tl
    chilipoeder
  • 1 tl
    mosterd
  • 0,5 tl
    zout
  • 50 ml
    whiskey
  • Voor de burgers
    4
    hamburger broodjes
  • 4
    rundvleesburgers
  • 4
    plakken cheddarkaas
  • kwart
    krop botersla
  • 1
    pot augurkenplakjes (zoetzuur)
  • 2
    rode uien
  1. Snijd de rode uien flinterdun. Doe de uien in een pot, schenk hier het zoetzuur uit de augurkenpot op, doe de deksel erop en schud goed door elkaar. Laat minimaal 10 minuten marineren.

  2. Bak het spek in een droge koekenpan uit tot het krokant is. Laat afkoelen een snijd in kleine stukjes.

  3. Snipper de gele uien en hak de knoflook fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de bruine basterdsuiker, appelazijn, ketchup, citroensap, chilipoeder, mosterd en zout toe. Breng zachtjes aan de kook terwijl je in de pan blijft roeren tot de saus iets dikker is. Haal van het vuur en voeg de krokante bacon en de whisky toe. Roer door en zet apart.

  4. Snijd de broodjes doormidden, besmeer met een dunne laag boter en rooster kort op de bbq of in een grillpan.

  5. Bak hierna de hamburgers op de barbecue of in de grillpan. Draai halverwege en leg er dan de cheddarkaas op zodat deze smelt.

  6. Besmeer de broodjes met een goede laag van de saus. Verdeel de sla, augurkplakjes, zoetzure uien en hamburgers over de broodjes.

  7. Geniet van je hamburgers!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Jubileumdiner BinnensteBuiten | Foto's: Sheena Schouwink