Köfte-spiesjes met tzatziki, seizoenstomaat en rode ui
Op het menu van chef-kok Ramon Brugman: overheerlijke köfte-spiesjes! Hij serveert dit gerecht met flatbread, tzatziki, en een frisse salade van tomaat en rode ui.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
5 stuksflatbread of naan
-
Voor de köfte:500 gramrundergehakt
-
1rode ui
-
3teentjes knoflook
-
1rode peper
-
1/2bos verse dille
-
1 tlgedroogde oregano
-
1 tlgerookte paprikapoeder
-
1 tlkomijn
-
•zout en peper
-
12satéstokjes
-
Voor de tzatziki:5 elGriekse yoghurt
-
1/2komkommer
-
1teentje knoflook
-
5blaadjes munt
-
2takken peterselie
-
1citroen
-
•zout en peper
-
Voor de salade:2rode uien
-
3tomaten
-
3takken dille
-
1citroen
-
•zout, peper, olijfolie
-
Laat allereerst de satéstokjes wellen. Begin dan met de köfte. Snijd de ui en knoflook fijn. Doe dit ook met de verse kruiden. Meng alles door het gehakt en kneed het tot het begint te plakken.
-
Verdeel het in 10 stukjes en kneed het om de satéstokjes heen. Laat ze een uur opstijven in de koelkast. Gril ze op de bbq of in de grilpan tot ze gaar zijn.
-
Schil voor de tzatziki de komkommer en haal de zaadlijsten eruit. Raps de komkommer en strooi er een beetje zout op. Laat 10 minuten staan en knijp het vocht eruit.
-
Meng vervolgens met de yoghurt. Snijd de knoflook fijn en knijp er een halve citroen op uit. Hak de kruiden en voeg toe. Breng alles op smaak met zout en peper.
-
Snijd voor de salade de uien super dun in ringen. Haal de zaadlijsten uit de tomaat en snijd in fijne reepjes. Meng met de uien en het sap van de citroen. Hak de dille er doorheen en breng op smaak met zout, peper en een beetje olie.
-
Doe wat tzatziki in het broodje en wat van de salade. Doe daar de köfte op.
- Eet smakelijk!