
Mini hamburgers met gegrilde kip, brie en warme kersensaus
Chef-kok Ramon Brugman maakt heerlijke mini hamburgers, met gegrilde kip, brie en een saus van yogurt en warme kersen. Smullen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
100 mlmorellen- of kersensap
-
300 grmorellen of kersen uit pot
-
150 grsuiker
-
1 elaardappelzetmeel
-
3 eldikke yoghurt
-
6 stkippendijen
-
150 mlkarnemelk
-
•zout en peper
-
6plakken brie
-
6blaadjes Romaine sla
-
6kleine broodjes
-
Zet het kersensap op het vuur en voeg de kersen en suiker toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het sudderen voor, af en toe roerend, tot het iets dikker wordt, voor ongeveer 10 minuten.
-
Marineer de kip in de karnemelk voor ongeveer een uur. Giet de karnemelk af en breng de kip op smaak met zout en peper. Grill ze op de bbq of in een grillpan.
-
Maak een papje van aardappelzetmeel met een scheutje water en voeg dit bij de kersen. Roer het goed door, totdat de saus indikt. Laat de saus iets afkoelen.
-
Snijd de broodjes open en gril ze kort op de bbq, totdat ze een beetje krokant zijn. Meng de yoghurt met twee eetlepels sap van de gebonden kersen en breng op smaak met zout.
-
Snijd de brie in zes plakjes. Leg een plak brie bovenop een stukje kip en laat wat mee smelten.
-
Doe op de broodjes wat van de yoghurtsaus en een blaadje sla. Leg hierop de kip met brie en top af met wat van de morellen of kersen. Prik het broodje vast met een prikker en serveer de mini hamburgers mooi op een houten plankje.
- Geniet van je hamburgers!!
