Hartige kaastaart met zoete uiencompote
Op zoek naar een lekkere hartige quiche? Dit recept van chef-kok Ramon Brugman heeft een krokante bodem, een romige kaasvulling en een smaakvolle uiencompote. Simpel te maken en perfect voor elke gelegenheid!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
375 grbloem
-
185 grkoude boter
-
4 elwater
-
2 elpaneermeel
-
2uien in ringen gesneden
-
150 grgeraspte Comté kaas
-
100 grEmmentaler
-
150 grTalleggio in blokjes
-
100 groude kaas
-
1/2 bosbieslook
-
4eieren
-
160 mlroom
-
160 mlcrème fraîche
-
5 grzout
-
•peper uit de molen
-
2rode uien
-
50 mlglas rode wijn
-
2 elbalsamico azijn
-
1 elbruine suiker
-
4 handjesveldsla
-
Voor het quichedeeg: Doe de bloem, boter, het water en zout in een keukenmachine met deeghaken. Laat de machine rustig draaien tot het deeg samenkomt in een bal.
-
Kneed het vervolgens met de hand kort door en wikkel het in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen. Laat het deeg 30 minuten opstijven in de koelkast. Rol het daarna uit en bekleed de quichevorm.
-
Bestrooi de bodem van de quichevorm met paneermeel. Snijd de uien in dunne ringen en bak ze goudbruin. Verdeel de gebakken uien over het paneermeel. Strooi vervolgens de gerapte kaas over de uien.
-
Klop de eieren los in een kom en voeg de room en crème fraîche toe. Roer het mengsel goed door tot het glad is. Breng op smaak met zout en peper en giet het over de kaas. Bestrooi de quiche met bieslook en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.
-
Voor de uiencompote: Snijd de rode uien in dunne ringen. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de uien, een glas rode wijn, balsamicoazijn en suiker toe. Laat het geheel inkoken tot een stroperige compote. Serveer de quiche met de uiencompote en wat sla.
- Geniet van je hartige kaastaart!