Recept: Quiche van oud brood

7 november 2016
Waardeer: 
(Totaal: 4 stemmen)
Stilstaand beeld van Quiche van oud brood
Chef-kok Sharon maakt een betaalbare en duurzame maaltijd: een heerlijke quiche met onder meer overgebleven brood.
4 personen

Ingrediënten voor Quiche van oud brood

Voor de quiche

  • 6 plakken oud brood 
  • 2 courgettes
  • 3 paprika’s ( groen,geel,rood)
  • 3 eieren
  • 1 rode ui
  • 100 gr crème fraîche
  • 400 gr ricotta
  • 100 gr geraspte kaas
  • 300 gr verse spinazie
  • 1 theelepel oregano
  • kokosolie
  • Peper/zout

Voor de tomatensalade

  • 500 gr tomaten
  • 200 gr feta kaas
  • 1 bosje basilicum
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepel Balsamicoazijn
  • Scheutje olijfolie


 

Wat drinken we erbij?  Smoothie van spinazie wortel en biologische druivensap ( voor 1 ltr gebruik je 200 gr spinazie, 5 dl biologische druiven sap, 2 wortels en 1 dl water)

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Smeer een taartvorm in met wat kokosolie en bedek deze met het oude brood.

  2. 2

    Snij de courgette in blokjes van ongeveer 1cm en snij de paprika’s en rode ui in dunne reepjes, fruit deze gesneden ingrediënten ongeveer 2 min op middelhoog vuur. Als het klaar is verdeel je het op het oude brood.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  4. 4

    Verhit een klein beetje kokosolie in een koekenpan en bak de spinazie tot dat het geslonken is laat dit vervolgens goed uitlekken in een vergiet.


     

  5. 5

    Breek de eieren in een kom en klop met een garde de ricotta en de  crème fraîche door d eieren. Vervolgens roer je de  geraspte kaas, oregano, de spinazie en wat peper en zout naar smaak erdoor. Verdeel je dit mengsel over de overige ingrediënten in de taartvorm.
     

  6. 6

    Bak het in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 min gaar.

  7. 7

    Maak nu de tomatensalade. Verwijder de zaadlijst van de tomaten en snijd deze in kleine blokjes.

     

  8. 8

    Snij de basilicum zo fijn mogelijk, snipper het uitje en verkruimel de feta kaas.

  9. 9

    Doe alle ingrediënten voor de tomatensalade  in een grote kom en breng het op smaak met de Balsamicoazijn een scheutje olijfolie en wat peper en zout naar smaak.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter