Quiche van oud brood

Chef-kok Sharon maakt een betaalbare en duurzame maaltijd: een heerlijke quiche met onder meer overgebleven brood.
Recept
Ingrediënten
-
6plakken oud brood
-
2courgettes
-
3paprika's
-
3eieren
-
1rode ui
-
100 gcrème fraîche
-
400 gricotta
-
100 ggeraspte kaas
-
300 gverse spinazie
-
1 tlverse oregano
-
•kokosolie
-
•peper en zout
-
500 gtomaten
-
200 gfeta kaas
-
1bosje basilicum
-
1rode ui
-
2 elbalsamicoazijn
-
•olijfolie
Bereiding
-
1
Smeer een taartvorm in met wat kokosolie en bedek deze met het oude brood.
-
2
Snij de courgette in blokjes van ongeveer 1cm en snij de paprika’s en rode ui in dunne reepjes, fruit deze gesneden ingrediënten ongeveer 2 min op middelhoog vuur. Als het klaar is verdeel je het op het oude brood.
-
3
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
4
Verhit een klein beetje kokosolie in een koekenpan en bak de spinazie tot dat het geslonken is laat dit vervolgens goed uitlekken in een vergiet.
-
5
Breek de eieren in een kom en klop met een garde de ricotta en de crème fraîche door d eieren. Vervolgens roer je de geraspte kaas, oregano, de spinazie en wat peper en zout naar smaak erdoor. Verdeel je dit mengsel over de overige ingrediënten in de taartvorm.
-
6
Bak het in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 min gaar.
-
7
Maak nu de tomatensalade. Verwijder de zaadlijst van de tomaten en snijd deze in kleine blokjes.
-
8
Snij de basilicum zo fijn mogelijk, snipper het uitje en verkruimel de feta kaas.
-
9
Doe alle ingrediënten voor de tomatensalade in een grote kom en breng het op smaak met de Balsamicoazijn een scheutje olijfolie en wat peper en zout naar smaak.