Quiche van oud brood

Chef-kok Sharon maakt een betaalbare en duurzame maaltijd: een heerlijke quiche met onder meer overgebleven brood.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Quiche
    6
    plakken oud brood
  • 2
    courgettes
  • 3
    paprika's
  • 3
    eieren
  • 1
    rode ui
  • 100 g
    crème fraîche
  • 400 g
    ricotta
  • 100 g
    geraspte kaas
  • 300 g
    verse spinazie
  • 1 tl
    verse oregano
  • kokosolie
  • peper en zout
  • tomatensalade
    500 g
    tomaten
  • 200 g
    feta kaas
  • 1
    bosje basilicum
  • 1
    rode ui
  • 2 el
    balsamicoazijn
  • olijfolie
  1. Smeer een taartvorm in met wat kokosolie en bedek deze met het oude brood.

  2. Snij de courgette in blokjes van ongeveer 1cm en snij de paprika’s en rode ui in dunne reepjes, fruit deze gesneden ingrediënten ongeveer 2 min op middelhoog vuur. Als het klaar is verdeel je het op het oude brood.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  4. Verhit een klein beetje kokosolie in een koekenpan en bak de spinazie tot dat het geslonken is en laat dit vervolgens goed uitlekken in een vergiet.


     

  5. Breek de eieren in een kom en klop met een garde de ricotta en de crème fraîche door de eieren. Vervolgens roer je de  geraspte kaas, oregano, de spinazie en wat peper en zout naar smaak erdoor. Verdeel dit mengsel over de overige ingrediënten in de taartvorm.
     

  6. Bak het in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 min gaar.

  7. Maak nu de tomatensalade. Verwijder de zaadlijst van de tomaten en snijd deze in kleine blokjes.

     

  8. Snij de basilicum zo fijn mogelijk, snipper het uitje en verkruimel de feta kaas.

  9. Doe alle ingrediënten voor de tomatensalade in een grote kom en breng het op smaak met de Balsamicoazijn, een scheutje olijfolie en wat peper en zout naar smaak.

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.