Hazelnoten-walnoten taart met een vleugje gember

Hazelnoot-walnoten taartje
7 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
379 personen
Sharon gaat op de zoete toer met een heerlijke hazelnoot-walnotentaart en een vleugje gember. Daarbij maakt ze truffels van avocado met kokosrasp.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediƫnten

  • Hazelnoot-walnoten taart
    250 g
    zelfrijzend bakmeel
  • 1
    ei
  • 100 g
    walnoten + 6 voor garnering
  • 100 g
    hazelnoten + 6 voor garnering
  • 20 g
    verse gember
  • 150 g
    ongezouten roomboter
  • 250 ml
    slagroom
  • 2 el
    volle melk
  • 375 g
    witte basterdsuiker
  • 1
    vanillestokje
  • 1
    limoen
  • Avocadobonbon
    1
    avocado
  • 200 g
    pure chocolade (boven de 70%)
  • cacaopoeder
  • 30 g
    (gedroogde) kokosrasp
  • Benodigdheden
    Keukenmachine
  • Staafmixer
  • Springvorm van ca. 24 cm
  1. 1

    Begin met het maken van de taart. Meng de helft van de basterdsuiker met de boter, vanille, ei en de bloem tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 min rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. 2

    Hak de hazelnoten en walnoten fijn en rasp de gember en de schil van de limoen. Smelt de andere helft van de basterdsuiker in een pan. Zodra het een beetje bruin wordt, voeg je de slagroom, limoenrasp, gember en de gehakte noten eraan toe. Roer het 2 min door op een laag vuurtje.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 2 stukken en rol beide stukken tussen bakpapier uit. Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem en zijkanten met het deeg. Schep het notenmengsel erop en bekleed de bovenkant met de rest van het deeg. Bestrijk de bovenkant met de melk. Bak de taart 30 af in de voorverwarmde oven. Verdeel de 12 noten erover en bak het nog 10 min verder af.

  4. 4

    Ga verder met het maken van de bonbon. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Snij de avocado doormidden, ontpit deze en pureer het vruchtvlees van de avocado in de keukenmachine fijn. Meng de avocado met de gesmolten chocolade en de kokosrasp. Laat dit 10 min rusten in de koelkast.

  5. 5

    Schep het mengsel met een lepeltje op je hand en maak hier een bolletje van. Rol het bolletje door de cacao. En je truffel is klaar!

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!