Hazenrug met fond van schelvispekel
Alain bezoekt een Schelvispekelmaker in Vlaardingen. Leo maakt het in zijn stokerij, want schelvispekel is een drankje. Alain krijgt een rondleiding en kookt iets dat goed past bij deze kruidige drank.
Recept
Ingrediënten
-
4hazenrug
-
1 dlfond van wild
-
400 grspruitjes
-
150 graardappelen
-
100 grcourgette
-
1zwarte truffel van 30 gr
-
•notenolie
-
10 grboter
-
Snij de spruitjes in vieren en de aardappelen in blokjes. Kook de aardappelen in een snufje zout.
-
Fileer de hazenrug.
-
Zeef de aardappelen en kook nu de spruitjes in hetzelfde water met een snufje zout.
-
Snij de courgette in reepjes. Zeef de spruitjes en kook de courgette in hetzelfde water.
-
Doe wat schelvispekel in een pan en flambeer dit. Doe daarna het fond erbij.
-
Bestrooi de hazenrug met peper en zout. Doe wat notenolie in de pan en laat dit smelten. Doe vervolgens de roomboter erbij en bak kort de hazenrug.
-
Leg de hazenrug op een verwarmd bord. Bak nu de aardappelen in dezelfde pan als het vlees. Doe na een paar minuten de courgette en spruitjes erbij. Bak dit eventjes.
-
Snij de truffel in kleine reepjes en bestrooi met een beetje zout. Maak het gerecht af met de truffel.
-
Presenteer de groenten in het midden, snij de filet in plakjes van 2 cm en doe ze op de groenten in de vorm van een waaier. Doe de saus erop en de truffels.
-
Om de saus van schelvispekel en fond smeuïger te maken kan je er een klein beetje boter bij doen.
- Eet smakelijk!