Gemarineerde ribeye met een frisse Thaise salade
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk gemarineerd stukje ribeye. Daarbij een frisse Thaise salade met zelfgemaakte dressing.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
Voor het vlees;300 grribeye
-
1 elsojasaus
-
1 elsesamolie
-
1 tlbruine suiker
-
½rode peper
-
1teen knoflook
-
Voor de dressing;2 elvissaus
-
1 elbruine suiker
-
1 elolie
-
1teen knoflook
-
1limoen
-
½rode peper
-
Voor de salade;1 elsesamzaad
-
100 grsugarsnaps
-
½komkommer
-
1rode ui
-
1paksoi
-
1rode paprika
-
1handje koriander
-
1handje munt
-
Doe de ribeye in een kom. Voeg hier de sesamolie, bruine suiker en sojasaus aan toe. Snijd de knoflook en halve peper in dunne plakjes en voeg deze ook toe. Roer het geheel goed door en laat dit ongeveer tien minuten marineren.
-
Doe de sap van de limoen, de vissaus, dunne plakjes knoflook en rode peper, olie en wat zout in een potje met een deksel. Schud dit potje even goed.
-
Snijd de hele paksoi in reepjes en hou het blad apart. Het witte deel doe je in een kom met de rode ui in dunne halve ringen, de komkommer in slierten, de paprika in reepjes en fijngesneden koriander en munt.
-
Blancheer de sugarsnaps heel kort in kokend water, voeg hier ook het blad van de paksoi toe.
-
Voeg na het afgieten de sugarsnaps en blad van paksoi toe aan de salade. Voeg hierbij de dressing naar smaak toe.
-
Doe een beetje olie in een pan en bak het vlees naar smaak, niet al te lang. Wikkel deze na het bakken in wat aluminiumfolie, dan blijft deze heerlijk mals en blijft het vocht erin.
-
Leg de salade op een bord, snijd het vlees in dunne plakjes en leg deze op de salade. Kneus de cashewnoten over het vlees en de salade en strooi nog wat geroosterde sesamzaadjes eroverheen.
- Geniet van je ribeye met Thaise salade!