Healthy Harira zonder witte meel
Het favoriete ramadanrecept van the Healthy Sisters: Harirasoep. Rachida: “Een ramadan zonder harira is geen ramadan voor mij. Ook omdat dit de soep is die je vroeger van je moeder kreeg en die we van haar hebben leren maken. En daar kleven toch mooie herinneringen aan! Harira is trouwens ook hartstikke lekker buiten de ramadan. Trouwens erg belangrijk! Mijn moeder maakte de harira altijd met witte meel. Maar wij maken het zonder. Is toch gezonder!”
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 8-
•scheutje olijfolie
-
•zeezout (op gevoel, het liefst laat je dit achterwege)
-
500 gkip of rundvlees (mag ook weggelaten worden voor de vegaversie)
-
2uien
-
1bleekselderij
-
4grote tomaten
-
4grote wortels
-
200 gtomatenblokjes
-
200 gafgespoelde kikkererwten
-
200 glinzen
-
•klein bosje koriander, fijngehakt
-
1 tlmarokkaanse kruiden (gember, paprika- en komijnpoeder)
-
Snij het vlees in blokjes. Bak het vlees aan in de olijfolie en laat het vervolgens gaar worden.
-
Doe de ui, bleekselderij en wortels in een blender en blend dit heel fijn. Bak de geblende groente mee met het vlees.
-
Doe hetzelfde met de tomaten en voeg ook de tomaatblokjes toe. Kook ondertussen 1,5 liter water.
-
Na ongeveer 10 minuten voeg je de koriander, alle kruiden en het zeezout aan het vlees toe.
-
Giet het inmiddels gekookte water erbij en laat het een klein uurtje sudderen, terwijl je af en toe roert.
-
Na een uur voeg je de linzen en kikkererwten toe en laat je die 15 tot 20 minuten meekoken.
- Eet smakelijk!