Healthy Harira zonder witte meel

Harirasoep
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
120 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
14 personen

Het favoriete ramadanrecept van the Healthy Sisters: Harirasoep. Rachida: “Een ramadan zonder harira is geen ramadan voor mij. Ook omdat dit de soep is die je vroeger van je moeder kreeg en die we van haar hebben leren maken. En daar kleven toch mooie herinneringen aan! Harira is trouwens ook hartstikke lekker buiten de ramadan. Trouwens erg belangrijk! Mijn moeder maakte de harira altijd met witte meel. Maar wij maken het zonder. Is toch gezonder!”

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
8
  • scheutje olijfolie
  • zeezout (op gevoel, het liefst laat je dit achterwege)
  • 500 g
    kip of rundvlees (mag ook weggelaten worden voor de vegaversie)
  • 2
    uien
  • 1
    bleekselderij
  • 4
    grote tomaten
  • 4
    grote wortels
  • 200 g
    tomatenblokjes
  • 200 g
    afgespoelde kikkererwten
  • 200 g
    linzen
  • klein bosje koriander, fijngehakt
  • 1 tl
    marokkaanse kruiden (gember, paprika- en komijnpoeder)
  1. 1

    Snij het vlees in blokjes. Bak het vlees aan in de olijfolie en laat het vervolgens gaar worden.

  2. 2

    Doe de ui, bleekselderij en wortels in een blender en blend dit heel fijn. Bak de geblende groente mee met het vlees.

  3. 3

    Doe hetzelfde met de tomaten en voeg ook de tomaatblokjes toe. Kook ondertussen 1,5 liter water.

  4. 4

    Na ongeveer 10 minuten voeg je de koriander, alle kruiden en het zeezout aan het vlees toe.

  5. 5

    Giet het inmiddels gekookte water erbij en laat het een klein uurtje sudderen, terwijl je af en toe roert.

  6. 6

    Na een uur voeg je de linzen en kikkererwten toe en laat je die 15 tot 20 minuten meekoken.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!