Heerlijke rundersukade met zeevenkel en zeebanaantjes

Zin in een gerecht met Zeeuwse ingrediënten? Onze chef-kok Leon maakt een heerlijke rundersukade met zeebanaantjes, zeevenkel en ijskruid topjes. Een snel gerecht en smaakvol. Klinkt heerlijk toch?

 

 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 120 gr
    Gesplitste rundersukade
  • 40 gr
    Zeebanaantjes
  • 1
    Bakje ijskruid topjes
  • 20 gr
    Zeevenkel
  • 2
    Gesnipperden lente uitjes
  • 1
    Gesnipperde sjalot
  • 1
    Eidooier
  • 1
    Witte ui
  • 1
    Eetlepel mosterd
  • 2 dl
    Druivenpitolie (of zonnebloemolie)
  • Beetje citroensap
  • Een paar kappertjes
  • 1
    Teentje knoflook
  1. Maak de mayonaise door de mosterd en de eidooier goed te mengen. Voeg vervolgens beetje voor beetje de olie toe en zorg ervoor dat het een dikke saus wordt. Voeg aan het einde een beetje citroensap of azijn er aan toe, zodat het een fris zure smaak krijgt. 

  2. Voeg de gesneden zeevenkel en sjalotten toe aan de mayonaise.

  3. Snijd vervolgens de kappertjes klein en voeg dit samen met een fijngesneden lente uitje toe aan de mayonaise.

  4. Snijd dan de sukade heel fijn, zoals bij een tartaar en meng het bij de mayonaise saus tot een mooi geheel.

  5. Snijd de witte ui in dunne ringen en de lente ui in de lengte in reepjes.

  6. Voeg bij de uien wat plukjes zeevenkel en zeebanaan, maak het geheel aan met een beetje olijfolie, citroensap en geraspte knoflook.

  7. Gebruik een bakring om de tartaar in te serveren, haal die vervolgens ook weer weg.

  8. Daarop gaat de salade met Zeeuwse groente en maak het gerecht af met het ijskruid.

  9. Geniet van je rundersukade!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.