Hertenstoof met moonshine

chef-kok
Leon Mazairac
Hertenstoof met moonshine (24)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
13 personen

Chef-kok Leon Mazairac is uitgenodigd in de kleinste destilleerderij van Nederland: op Ameland. Henk Schuurman maakt hier als hobby 'moonshine'. Ooit in Amerika zo genoemd omdat er 's nachts illegaal, in het donker drank gestookt werd. De moonshine van Henk heeft een typisch Amelands tintje: hij gebruikt de rogge van het eiland om alcohol te stoken en zeewier van het wad voor de smaak.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
5
  • 1 kg
    hertenpoulet
  • 3
    sjalotjes
  • 2
    teentjes knoflook
  • paar takjes rozemarijn
  • paar takjes tijm
  • 1
    winterpeen
  • een handje zilveruitjes
  • 1 l
    jus
  • 1 el
    zonnebloem olie
  • 2 el
    moonshine
  • peper en zout
  1. 1

    Kruid het hertenvlees naar smaak met peper en zout. Bak het aan in de olie.

  2. 2

    Snipper de sjalot en hak de knoflook. Bak dit mee met het vlees.

  3. 3

    Snij de wortel in stukjes. Voeg dit samen met de rozemarijn en de tijm toe in de pan. 

  4. 4

    Blus af met de moonshine en jus. Stoof het daarna langzaam gaar, ongeveer 1,5 uur.

  5. 5

    Voeg als laatst de zilveruitjes toe en warm dit even mee. Serveer het daarna in een diepe kom.
     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!