Hete bliksem met stoofpotje van jackfruit

Hete bliksem
7 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
333 personen
Chef-kok Sharon de Miranda steekt een ouderwets gerecht in een modern jasje: hete bliksem met gestoofde jackfruit.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 800 g
    kruimige aardappels
  • 500 g
    appels
  • 1
    ui
  • 2 dl
    kookroom
  • 50 g
    roomboter
  • peper en zout
  • gestoofde jackfruit
    400 g
    jackfruit
  • 1
    ui
  • 100 g
    knolselderij
  • 1
    winterpeen
  • 1
    laurierblaadje
  • 2
    kruidnagels
  • 1 el
    groentebouillonpoeder
  • 4 ml
    water
  • 100 ml
    rode wijn
  • 2 plakken
    ontbijtkoek
  • olie
  • 1 bosje
    platte peterselie
  • Benodigdheden
    aardappelstamper
  • schone theedoek

Bereiding

  1. 1

    Begin met het maken van de hete bliksem. Schil en snij de aardappels in grove stukken. Kook de aardappels 10 min. Ondertussen snij je de appels in stukken van ongeveer 3 cm en voeg deze toe bij de aardappels. Kook het samen nog ongeveer 5 min. Giet het af.

  2. 2

    Snipper de ui en verhit een koekenpan met de roomboter. Laat in de roomboter het gesnipperde uitje rustig meegaren. Voeg de ui toe aan de aardappels en stamp het met een aardappelstamper tot puree. Maak het smeuïg met de kookroom. En voeg er eventueel nog wat peper en zout aan toe. 

  3. 3

    Ga verder met het maken van het stoofpotje met jackfruit. Spoel de jackfruit schoon onder de kraan en dep de stukjes droog met een schone theedoek. Trek de stukjes jackfruit een beetje uit elkaar. 

  4. 4

    Snipper het uitje en snij de knolselderij in blokjes en de wortel in plakjes. Verhit een hapjespan met een beetje olie en fruit hierin het uitje. Vervolgens bak je de jackfruit mee samen met de schijfjes wortel en de blokjes knolselderij. Blus het af met de wijn en schenk het water erbij. Voeg het laurierblaadje, de groentebouillonpoeder en de kruidnagels eraan toe en kook het in tot de helft in circa 30 min.

  5. 5

    Verkruimel de ontbijtkoek erbij en roer het door totdat het gaat binden. Als de jus dik genoeg is, is het stoofpotje klaar. Maak het af met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!