Hete bliksem met stoofpotje van jackfruit
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
800 gkruimige aardappels
-
500 gappels
-
1ui
-
2 dlkookroom
-
50 groomboter
-
•peper en zout
-
gestoofde jackfruit400 gjackfruit
-
1ui
-
100 gknolselderij
-
1winterpeen
-
1laurierblaadje
-
2kruidnagels
-
1 elgroentebouillonpoeder
-
4 mlwater
-
100 mlrode wijn
-
2 plakkenontbijtkoek
-
•olie
-
1 bosjeplatte peterselie
-
Benodigdheden•aardappelstamper
-
•schone theedoek
-
Begin met het maken van de hete bliksem. Schil en snij de aardappels in grove stukken. Kook de aardappels 10 min. Ondertussen snijd je de appels in stukken van ongeveer 3 cm en voeg deze toe bij de aardappels. Kook het samen nog ongeveer 5 min. Giet het af.
-
Snipper de ui en verhit een koekenpan met de roomboter. Laat in de roomboter het gesnipperde uitje rustig meegaren. Voeg de ui toe aan de aardappels en stamp het met een aardappelstamper tot puree. Maak het smeuïg met de kookroom. En voeg er eventueel nog wat peper en zout aan toe.
-
Ga verder met het maken van het stoofpotje met jackfruit. Spoel de jackfruit schoon onder de kraan en dep de stukjes droog met een schone theedoek. Trek de stukjes jackfruit een beetje uit elkaar.
-
Snipper het uitje en snij de knolselderij in blokjes en de wortel in plakjes. Verhit een hapjespan met een beetje olie en fruit hierin het uitje. Vervolgens bak je de jackfruit mee samen met de schijfjes wortel en de blokjes knolselderij. Blus het af met de wijn en schenk het water erbij. Voeg het laurierblaadje, het groentebouillonpoeder en de kruidnagels eraan toe en kook het in tot de helft in circa 30 min.
-
Verkruimel de ontbijtkoek erbij en roer het door totdat het gaat binden. Als de jus dik genoeg is, is het stoofpotje klaar. Maak het af met wat verse peterselie.
- Eet smakelijk!