Recept: Indische maiskoekjes

15 februari 2018
Waardeer: 
(Totaal: 26 stemmen)
Stilstaand beeld van Indische maiskoekjes

Als je chef-kok Sharon de Miranda loslaat in de keuken kan je ervan uitgaan dat er een overheerlijk exotisch gerecht met een moderne draai uitrolt. Zo ook deze: Indische maiskoekjes met yoghurtdip en rosevalaardappeltjes uit de oven. Simpel, lekker en het ziet er fantastisch uit. Zo scoor je punten op de eetclub.

4 personen

Ingrediënten voor Indische maiskoekjes

  • 1 k rosevalaardappels
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • 400 g maiskorrels (uit blik)
  • 1 bosje selderij
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g verse gember
  • 3 eieren
  • 100 g bloem
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tlkorianderpoeder
  • 1 bosje verse koriander
  • bosje bieslook
  • 1 el honing
  • 200 g Griekse yoghurt
  • zout 

 

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. 2

    Was de Roseval aardappels goed en snij deze in partjes (door vieren). Verspreid ze op een ovenschaal en besprenkel het met wat olijfolie en grove zeezout.  Voeg de takjes rozemarijn en tijm er bij en 2 gehakte teentjes knoflook. Bak vervolgens de Roseval aardappeltjes in 30 min af. 

  3. 3

    Laat de mais goed uitlekken.

  4. 4

    Snipper het uitje en hak 2 teentjes knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook aan in een pan met een klein beetje olie en bak de mais 1 minuutje mee samen met de komijnpoeder, korianderpoeder en wat vers geraspte gember. Verwijder de pan van het vuur en laat het even afkoelen.

  5. 5

    Klop de eieren los en roer dit door de mais heen samen met wat peper en zout en wat gehakte selderij naar smaak. Roer de bloem er doorheen totdat er een plakkerige massa ontstaat.

  6. 6

    Verhit een laagje olie ongeveer 170 graden. Plaats er een eetlepel van het maismengsel in en bakje de koekjes aan beide kanten ongeveer 1 minuutje goudbruin.



     

  7. 7

    Snij de bieslook fijn, hak de koriander en meng dit door de Griekse yoghurt. Voeg de honing er nog aan toe en wat zout naar smaak en je korianderdip is klaar!



     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter