5 minuten

Inktvis carbonara

In Maastricht ligt het oudste wijndomein van Nederland. Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer bezoeken dit familiebedrijf en ontmoeten drie generaties wijnmakers. Oprichter Hugo Hulst is met zijn 80 jaar nog steeds actief in de gaard en kleinzoon Robin werkt keihard mee aan de mooiste wijnen van Nederland. Lendl verdiept zich samen met vader Mathieu in de bijzondere smaken die deze mergelgrond voortbrengt. Chef-kok Leon gebruikt de barbecue om iets passends bij deze frisse wijn te bereiden.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 6
    stuks Hollandse pijlinktvis van +100 gram
  • 50 g
    spekblokjes
  • 100 g
    Peccorino schapenkaas
  • citroen
  • 4
    eidooiers
  • 3 dl
    druivenpitolie
  • 3 dl
    room
  • peper en zout
  • 1
    ui (gesnipperd)
  • 1
    teentje knoflook (geplet)
  1. Marineer de inktvis in de gehakte schil van citroen en olie (30 min). 

  2. Bak de spekjes krokant en haal de helft eruit en hak deze fijn met en koksmes. Doe bij de andere helft de ui en knoflook en voeg de room toe.
     

  3. Voeg de helft van de kaas toe. Laat inkoken trekken.

  4. Snij de tubes open en vervolgens maak je er dunne reepjes van met een koksmes (als noedels)

     

  5. Doe de inktvis in de pan en doe de ingedikte Carbonara saus er bij.

     

  6. Verwarm heel kort (de inktvis mag niet te gaar worden) en serveer in een pastabordje.

  7. Werk af met de krokante spekjes en wat kaas. Doe als laatste een eidooier op de pasta.

     

  8. Tijdens het eten goed mengen en bon apetit!

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.