Iraanse stoofschotel fesenjān met walnoten, kip en granaatappel
Onze chef-kok Sharon maakt fesenjān, een Iraanse stoofschotel met kip, granaatappel en walnoten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
750 gkipfilet
-
400 gBasmati-rijst
-
2rode uien
-
500 gongebrande ongezouten walnoten
-
1limoen
-
1knoflookteen
-
1 tlkurkuma
-
10sliertjes saffraan
-
450 ggeconcentreerde granaatappelsap
-
•olie
-
Maal de walnoten in een keukenmachine fijn. Snipper de rode uien en hak de knoflook fijn.
-
Snij de kipfilet in stukken van ongeveer 4 cm. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak al roerend 5 min de gemalen walnoten bruin.
-
Verhit een braadpan en bak met een scheutje olie de stukken kipfilet goudbruin. Als de kip goudbruin is, bak je de gesnipperde uien en het teentje knoflook mee. Vervolgens voeg je de kurkuma en de saffraan eraan toe. Daarna doe je de gebakken walnoten erbij en roerbak je dit 2 min goed door elkaar. Blus het af met water, net zoveel water dat de kip goed onder ligt. Breng dit in zijn geheel aan de kook.
-
Na 30 min koken voeg je de geconcentreerde granaatappel er aan toe en nog wat water, zodat de kip weer goed onder water ligt. Laat dit minimaal 2 uur sudderen op een laag vuurtje. Roer het regelmatig door.
-
Kook in de tussentijd de rijst met wat saffraan. Past perfect bij dit gerecht. Dit recept is een echt Koningsgerecht!
-
Als de kip klaar is zie je dat de walnoten flink wat olie hebben afgegeven. Je kunt er voor kiezen om het eruit te scheppen, maar ik vind de olie juist lekker. Breng het op smaak met wat peper, zout en het sap van 1 limoen.
-
Serveer deze heerlijke kip uit met de rijst.
- Eet smakelijk!