Recept: Italiaanse balletjes

18 januari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Italiaanse balletjes
Sharon maakt een snelle "pasta" maaltijd met gnocchi (Italiaanse pastaballetjes). Ze maakt er een verrassende pesto bij van geitenkaas en cashewnoten.
4 personen

Ingrediënten voor Italiaanse balletjes

500g gnocchi
200g oude geitenkaas
100g pecorino kaas
2 teentjes knoflook
Bosje peterselie
Bosje basilicum
200g cashewnoten
3 dl olijfolie
300g gemengde champignons
200g rucola 
Handje pijnboompitjes 
Peper en zout
2 handjes cherrytomaatjes 
Kokosolie
4 plakjes bladerdeeg
100g gerapte kaas
10g Provinciaalse kruiden
1 ei

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.​

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden en snij de 4 plakjes bladerdeeg schuin doormidden.
     

  2. 2

    Plaats de gesneden bladerdeeg op een ovenschaal met bakpapier. Klop het ei los en smeer het bladerdeeg hiermee in. Vervolgens strooi je er wat geraspte kaas en Provinciaalse kruiden over heen. Bak de bladerdeeghapjes ongeveer 20 min af in een voorverwarmde oven.

  3. 3

    Voeg de geitenkaas,  cashewnoten, basilicum, knoflook  en de peterselie in een keukenmachine en maal dit helemaal fijn. Klaar!
     

  4. 4

    Verhit een koekenpan met een beetje kokosolie en bak hierin de gnocchi goudbruin. Snijd de champignons in vieren en bak deze samen met de cherrytomaatjes 2 min mee. Voeg er 6 el pesto aan toe en schud de pan heen en weer. Niet roeren, dan gaat de gnocchi kapot. Voeg hier wat peper en zout naar smaak bij.
     

  5. 5

    Bak in een andere koekenpan met wat kokosolie de pijnboompitjes goudbruin, met wat peper en zout.
     

  6. 6

    Was de rucola goed met koud water. Droog het en serveer een handje ervan, strooi er wat pijnboompitjes en geraspte pecorino over. Serveer met de gnocchi.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter