Brood gevuld met kaasfondue
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 gemmentaler kaas
-
300 ggruyèrekaas
-
200 gtaleggio kaas
-
20 groomboter
-
1ui
-
1 tlfenegriekzaad
-
1 tlkomijnzaad
-
1 tlkorianderzaad
-
250 mldroge witte wijn
-
1 elmaïzena
-
1 elwater
-
1 bosjedille
-
1groot robuust brood
-
1bleekselderij
-
1 bosjeradijsjes
-
1 bakjesnoeppaprika’s
-
1bloemkool
-
1broccoli
-
1 zakjewortels rond
-
1 literolijfolie extra rijp
-
400 gpitloze zwarte olijven
-
3 takjesrozemarijn
-
6 tenenknoflook
-
1 handjeverse oregano
-
1Spaanse peper
-
1limoen
-
Begin met het maken van de ingelegde olijven, het liefst een dag van tevoren. Hak de knoflook fijn, snijd de limoen in partjes en snijd de Spaanse peper in reepjes. Neem een weckpot van 2 liter en doe alle ingrediënten in de pot. Laat het een dag staan.
-
Verwijder de korsten van de kazen, snipper het uitje en hak de tenen knoflook fijn. Neem een ruime pan met een dikke bodem en smelt hierin de roomboter op een laag vuurtje. Bak eerst al roerend de zaadjes mee en vervolgens bak je de knoflook en ui kort mee. Schenk de wijn in de pan en voeg alle kaas toe en laat al roerend rustig smelten. Meng de maïzena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Blijf roeren tot er een egaal mengsel ontstaat.
-
Snij de bovenkant van het brood eraf en hol het brood met een mes uit. Snij alle gewenste groentes in stukjes en gril in een grillpan de stukken brood.
-
Vul het uitgeholde brood met de kaasfondue. Strooi er wat gesneden dille over.
- Geniet van je brood gevuld met kaasfondue!