8 minuten

Zoete curry met aubergine, munt-yoghurt dip, kokosrijst en pakora van ui

Wanneer maak jij deze zoete curry bomvol groenten en een eitje van onze chef Ramon Brugman? Met zachte kokosrijst, een munt-yoghurt dip en Pakora: een Indiaas gefrituurde snack van ui. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Curry
    2
    uien
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1
    aubergine
  • 1
    prei
  • 1/4
    bloemkool
  • 3
    tomaten
  • 1
    rode peper
  • 1 blik
    kokosmelk
  • 1 tl
    komijn
  • 1 tl
    paprikapoeder
  • 1 tl
    gemberpoeder
  • 2
    kruidnagels
  • 1/2 tl
    steranijs
  • 1/2 tl
    kaneel
  • zout en peper
  • 4
    hardgekookte eieren
  • Kokos rijst
    1 blik
    kokosmelk
  • 1/2 blik
    water
  • 1 blik
    basmatirijst
  • zout
  • Munt-yoghurt dip
    100 ml
    Griekse yoghurt 10%
  • 8 blaadjes
    munt
  • 1/2
    citroen
  • zout
  • Voor garnering
    cashewnoten
  • munt
  • verse koriander
  • sriracha
  • Pakora
    3
    uien
  • 80 g
    kikkererwtenmeel
  • 40 g
    maizena
  • 1/4 bosje
    verse koriander
  • 1 tl
    zout
  • 1 tl
    chilipoeder
  • 1 tl
    gemberpoeder
  • 1/2 tl
    komijn
  • 1/2 tl
    kurkuma
  • 1/2 tl
    korianderzaad
  1. Voor de curry snij je de ui en knoflook en zet aan in een beetje olie. Snij de aubergine en bak deze aan tot hij bruin is.  Snij de tomaten in blokjes en voeg dit samen met de specerijen in de pan. Snij de prei, bloemkool en de peper fijn en doe dit samen met de kokosmelk in de pan. Breng aan de kook en kook het in totdat je een stevige saus hebt. Voeg als laatste de 4 hardgekookte eieren bij de saus.

  2. Doe de rijst, kokosmelk, water en het zout in de pan en kook het in ongeveer 8 minuten gaar. Zet daarna de pan van het vuur, roer alles even door laat het vervolgens 2 uur staan met de deksel op de pan.

  3. Snij de 8 blaadjes munt fijn en meng dit met 100 ml Griekse yoghurt en breng het op smaak met zout en citroensap.

  4. Voor de pakora snij je 3 uien fijn. Dit meng je met 80 gram kikkererwtenmeel, 40 gram maizena, fijngeneden koriander, 1 theelepel zout, chilipoeder, gemberpoeder, komijn, kurkuma, korianderzaad. Laat het even 10 minuten staan. Omdat er vocht uit de uien komt komt er een mooi laagje beslag om de uien heen te zitten.

  5. Frituur de uien ongeveer 4 minuten op 170 graden. Laat dit goed uitlekken op keukenpapier.

  6. Serveer de curry met de rijst, de pakora en de munt yoghurt. Garneer het als laatste met een beetje sriracha, cashewnoten en verse koriander.

  7. Geniet van je curry!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.