Italiaanse broodsalade met paprikasoep

Italiaanse broodsalade met paprikasoep (151)
Gerecht
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
47 personen

Deze betaalbare maaltijd van chef-kok Sharon de Miranda kan zo op de menukaart: Italiaanse broodsalade van oud brood met ansjovis, olijven, fetakaas en radicchio, geserveerd met een soep van rode paprika en mascarpone. Dus: geen oud brood weggooien, maar gewoon even dit recept gebruiken.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten voor de soep
    4
    rode paprika's
  • 4
    tomaten
  • 1
    ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 100 g
    mascarpone
  • 1
    bosje basilicum
  • 1
    groente bouillonblokje
  • 1 tl
    italiaanse kruiden
  • peper
  • olie
  • Ingrediënten voor de broodsalade
    oud brood
  • 200 g
    feta kaas
  • 100 g
    olijven zonder pit
  • 8
    ansjovissen uit blik
  • 6
    rijpen tomaten
  • 1
    rode ui
  • 3
    kroppen radicchio
  • bosje basilicum
  • 6 el
    rode wijn azijn
  • honing
  • olijfolie extra virgin
  • peper/zout
  1. 1

    Snij de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snij het in blokjes. Snij de tomaten in partjes, snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit de gesneden ingrediënten aan in een soeppan met een scheutje olie en de Italiaanse kruiden. Plaats een deksel op de pan en laat dit 10 min smoren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in stukken en bak deze 10 min af in de voorverwarmde oven

  3. 3

    Voeg het water bij de groente en het bouillonblokje en kook dit ongeveer 15 min.

  4. 4

    Snij de radicchio in vier kwarten en plaats deze op een bakplaat. Besprenkel de stukken met wat olijfolie en wat honing en rooster het 10 min in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Laat het brood en radicchio afkoelen.  

  6. 6

    Snij de tomaten in partjes en de rode ui in halve ringen, voor de salade. Meng het brood, radicchio, olijven, tomaten, uien, ansjovissen door elkaar samen met de rode wijn azijn en een flinke scheut olijfolie. Als laatst verkruimel je de fetakaas erover en voeg je er wat verse basilicum aan toe.

  7. 7

    Haal de soeppan van het vuur, doe de mascarpone erbij en wat peper naar smaak. 

  8. 8

    Pureer de soep met een staafmixer tot een egale soep. Voor het uitserveren voeg je er wat vers gesneden basilicum aan toe.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!