Karamel lava cakejes met room en rood fruit
Eigenlijk áltijd een goed idee en al helemaal voor de feestdagen! Karamel lava cakejes waarbij de karamel je letterlijk doet watertanden! Onze kok Jetske laat je zien hoe je dit binnen een handomdraai cheft. Onweerstaanbaar met een flinke toef room en fris rood fruit.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor 4 cakejes heb je nodig:75 grsuiker
-
1 elwater (zo'n 15 ml)
-
90 mlslagroom
-
40 grgezouten boter
-
2eieren
-
70 grbloem
-
•Optioneel ¹⁄₂-1 tl miso
-
Benodigdheden:•cakevorm van 7 cm
-
Topping•Optioneel; room en rood fruit
-
Maak eerst de karamel en doe de suiker met 1 el water in een steelpan met een dikke bodem. Zet het op de kleinste pit op een medium stand en kom er niet aan.
-
Wacht totdat de suiker gaat verkleuren en zet dan op de lage stand. Bepaal hoe donker je de karamel wil hebben. Lichter is zoeter, donkerder geeft een diepe smaak.
-
Let op! Zorg dat de suiker niet verbrand, dan krijg je een bittere smaak! Blus dan af met de slagroom en roer door op laag vuur tot de room en karamel goed gemengd zijn. Haal het mengsel dan van het fornuis.
-
Roer de boter en de miso erdoor, net zolang totdat het goed is gemengd en laat daarna even afkoelen. Schep dan de 2 eieren (geklutst) er door heen en zeef de bloem er door.
-
Even goed mengen met de garde totdat je een mooie gladde massa hebt. Giet dan het beslag in de ingevette vormpjes en zet ze even in de koelkast (min 30 min of langer).
-
Bak ze dan in 6-7 min af in de oven op 200-220 graden (dat verschilt wel een beetje per oven, dus houd ze in de gaten).
-
Haal ze uit de oven en laat ze even kort afkoelen zodat ze los komen van de vorm. Serveer dan direct met bijvoorbeeld een beetje poedersuiker, snufje zeezout en een licht gezoete of tikkie zure room en rood fruit.
- Geniet van je zelfgemaakte lava cakejes met karamel !