Maak zelf Jetske's lemon curd | Foto: BinnensteBuiten

Maak Jetske's lemoncurd

Lemoncurd is één van de favoriete smaken van onze online chef-kok Jetske; zoet, zuur en fris tegelijk! Heerlijk op een taart, maar natuurlijk ook bij een scone of in een toetje. En eigenlijk heb je het zelf ook zo gemaakt! Wanneer ga jij aan de slag? 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Smaakmaker

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
 • Voor één jampotje van zo'n 250 ml
  2
  biologische citroenen (gebruik het rasp van de schil en het sap (ongeveer 100ml)
 • 2
  verse eieren
 • 150 g
  suiker
 • 100 g
  boter
 • Benodigdheden
  een zeef en een spatel die tegen hitte kan
 1. Omdat je de schil gebruikt van de citroen is het belangrijk dat je biologische citroenen gebruikt.  Was de citroenen eerst en rasp alleen het gele gedeelte van de schil, het witte geeft een bittere smaak. Pers vervolgens het sap eruit.

 2. Doe alle ingrediënten in een steelpan met dikke bodem en verwarm op het kleinste pitje op medium vuur. Roer steeds heel goed met een spatel door, je wil niet dat het ei in een scrambled egg verandert. Door steeds te roeren voorkom je dat!

 3. Totdat het mengsel lobbig is geworden, bij de eerste blub zet je het vuur meteen uit! (Dus kijk goed tijdens het roeren). Voor de mensen met een thermometer rond de 80-85 graden is de curd klaar.

 4. Haal je de curd door een zeef. Dek af met een plasticfolie en zet in de koelkast als je 'm gelijk wil gebruiken of bewaar 'm in een steriel potje in de koelkast (zeker een half jaar houdbaar) Eenmaal geopend is ie een week houdbaar, goed kijken en ruiken, dan weet je gelijk of ie nog goed is.

 5. Geniet van je zelfgemaakte lemoncurd!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.