7 minuten

Kersencrumble-taart met bramen en lavendelroom

Dit wil je proeven! Onze chef-kok Rosah van Schendelen maakt een verrukkelijke kersencrumble-taart met bramen, balsamico en luchtige lavendelroom. Een taart die niet alleen mooi is om te zien, maar vooral onweerstaanbaar lekker om te eten.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • 600 gr
    ontpitte kersen (diepvries)
  • 250 gr
    bramen (diepvries)
  • 5 el
    balsamico stroop
  • 2 el
    maizena
  • 1 el
    koud water
  • 200 gr
    lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr
    bloem
  • 150 gr
    boter
  • 150 gr
    gebakken amandelen
  • 250 gr
    room met een 35% vetpercentage
  • 25 gr
    lavendelsuiker
  • sufje zout
  1. Doe de ontpitte kersen en de bramen in een kom. Maak een papje van de maizena met een klein scheutje water en meng gelijkmatig door het fruit.

  2. Verdeel het fruit over een met bakpapier beklede taartbodem of ovenschaal van circa 20-25 cm breed. Schenk hierover de balsamicostroop.

  3. Meng voor de crumble de bruine basterdsuiker, bloem en zout in een kom en voeg hier in delen de kleine, koude klontjes boter toe. Je kunt hiervoor een keukenmachine met deeghaak gebruiken, maar ik vind de ‘centjes tellen’ methode met de handen leuker.

  4. Voeg als laatste fijngehakte, gebruneerde amandelen toe. Verdeel het deeg gelijkmatig over het fruit en zet de bakvorm 30 minuten in de koelkast.

  5. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bak de crumble in 35–40 minuten mooi goudbruin. Meng ondertussen koude room met een minimaal vetpercentage van 35% met de lavendelsuiker en klop dit met een garde op tot een lobbige slagroom.

  6. De taart is het lekkerst en beter snijdbaar wanneer hij iets is afgekoeld. Serveer met de heerlijke lavendelroom. tip: Plaats gedroogde lavendel in een afgesloten bakje met suiker en wacht een paar weken: zo krijg je heerlijke lavendelsuiker.

     

  7. Geniet van je zelfgemaakte kersentaart!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Rosah van Schendelen - Foto: Dorenda van Knegsel