
Kersencrumble-taart met bramen en lavendelroom
Dit wil je proeven! Onze chef-kok Rosah van Schendelen maakt een verrukkelijke kersencrumble-taart met bramen, balsamico en luchtige lavendelroom. Een taart die niet alleen mooi is om te zien, maar vooral onweerstaanbaar lekker om te eten.
Recept
Ingrediënten
-
600 grontpitte kersen (diepvries)
-
250 grbramen (diepvries)
-
5 elbalsamico stroop
-
2 elmaizena
-
1 elkoud water
-
200 grlichtbruine basterdsuiker
-
200 grbloem
-
150 grboter
-
150 grgebakken amandelen
-
250 grroom met een 35% vetpercentage
-
25 grlavendelsuiker
-
•sufje zout
-
Doe de ontpitte kersen en de bramen in een kom. Maak een papje van de maizena met een klein scheutje water en meng gelijkmatig door het fruit.
-
Verdeel het fruit over een met bakpapier beklede taartbodem of ovenschaal van circa 20-25 cm breed. Schenk hierover de balsamicostroop.
-
Meng voor de crumble de bruine basterdsuiker, bloem en zout in een kom en voeg hier in delen de kleine, koude klontjes boter toe. Je kunt hiervoor een keukenmachine met deeghaak gebruiken, maar ik vind de ‘centjes tellen’ methode met de handen leuker.
-
Voeg als laatste fijngehakte, gebruneerde amandelen toe. Verdeel het deeg gelijkmatig over het fruit en zet de bakvorm 30 minuten in de koelkast.
-
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bak de crumble in 35–40 minuten mooi goudbruin. Meng ondertussen koude room met een minimaal vetpercentage van 35% met de lavendelsuiker en klop dit met een garde op tot een lobbige slagroom.
-
De taart is het lekkerst en beter snijdbaar wanneer hij iets is afgekoeld. Serveer met de heerlijke lavendelroom. tip: Plaats gedroogde lavendel in een afgesloten bakje met suiker en wacht een paar weken: zo krijg je heerlijke lavendelsuiker.
- Geniet van je zelfgemaakte kersentaart!
