
Kibbeling met zeewiermayonaise en duindoornbes limonade
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Kibbeling400 gramwitvis, liefst kabeljauw
-
300 grambloem
-
250 mlbruiswater
-
4eidooiers
-
•zeekraalzout naar smaak
-
2 lneutrale olie om in te frituren
-
Zeewiermayonaise120 gramcitroenmayonaise
-
20 gramfurikake zeewierkruiden
-
60 gramwakame zeewiersalade
-
1/2citroen
-
•paar takjes dille
-
Duindoornbes limonade400 mlbruiswater
-
2 scheutjeslimonadesiroop van duindoornbessen
-
Verwarm de olie tot 180 graden. Snijd ondertussen de kabeljauw in grote stukken van ongeveer hetzelfde formaat en breng aan beide kanten op smaak met het zout gemaakt van gedroogde zeekraal.
-
Meng in een diepe kom de bloem met het bruiswater en de eidooiers en klop met een garde tot een glad beslag.
-
Haal met een vork de kabeljauw, stuk voor stuk, door het beslag en laat voorzichtig zakken in de hete olie.
-
Herhaal dit met de rest van de kabeljauw en draai ze regelmatig om voor een gelijkmatige garing. De kibbeling is klaar zodra ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt zo’n 4-5 minuten.
-
Mocht de vis koelkast-koud zijn, bak de kibbeling dan in twee delen, zodat de hete olie niet te veel afkoelt.
-
Meng ondertussen de mayonaise met de zeewiersalade en kruiden tot een lekkere dip.
-
Haal de kibbeling uit de hete olie en laat even kort uitlekken op papier.
-
Serveer op een schaal met de zeewiermayonaise en garneer met fijngehakte dille en schijfjes citroen.
-
Schenk hierbij de lekkere frisse limonade van duindoornbessen.
- Eet smakelijk!
