8 minuten

Gebakken paddenstoelen met wittewijnsaus en linzensalade met geitenkaas

Breng de herfst naar je keuken met deze gerechten boordevol seizoensproducten. Sharon maakt een heerlijke linzensalade met zongedroogde tomaat en geitenkaas naast een aardappelgerecht met gebakken paddenstoelen en een romige wittewijnsaus. Ga jij dit ook maken? 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • Voor het aardappelgerecht:
    800 gr
    vastkokende aardappels
  • 800 gr
    paddenstoelenmix
  • 1 bosje
    dille
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1
    ui
  • olie
  • Voor de wijnsaus:
    2 dl
    witte wijn
  • 5 dl
    kookroom
  • 1
    bouillonblokje
  • 25 gr
    roomboter
  • Voor de linzensalade:
    400 gr
    linzen uit blik
  • 1
    rode ui
  • 1 bosje
    bladselderij
  • 200 gr
    zongedroogde tomaten
  • 200 gr
    zachte geitenkaas
  • 200 gr
    walnoten
  • 2 el
    balsamico azijn
  • 3 el
    extra vergine olijfolie
  • peper en zout
  1. Schil de aardappels, spoel ze schoon en snijd in stukken. Kook de aardappels in water met een beetje zout in ongeveer 15 min gaar. Giet af en laat ze nog even dampen op het pitje met de deksel op de pan. 

  2. Ga verder met de wittewijnsaus. Kook in een steelpan de kookroom in tot 2,5 dl. Daarna kook je in een andere steelpan de witte wijn in tot 1 dl, samen met het bouillonblokje. 

  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen klein en verwarm in een wokpan met een scheutje olie.  Draai de pit omhoog en voeg de paddenstoelen toe en wok ze op hoge temperatuur bruin. 

  4. Haal de pan van de hittebron af. Hak de dille fijn en meng door de paddenstoelen.

  5. Verder met de saus. Schenk al roerend de ingekookte witte wijn bij de ingekookte kookroom en roer het geheel goed door. Voeg de roomboter toe en pureer het met een staafmixer tot een mooie saus.

  6. Verder met de salade. Spoel de linzen schoon onder koud stromend water en doe ze in een ruime mengkom. Snipper de ui, hak de selderij fijn en snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. 

  7. Hak de walnoten fijn en snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak het af met de balsamico, olijfolie en wat peper en zout naar smaak.

  8. Geniet van de linzensalade en gebakken paddenstoelen!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda