Gebakken paddenstoelen met wittewijnsaus en linzensalade met geitenkaas
Breng de herfst naar je keuken met deze gerechten boordevol seizoensproducten. Sharon maakt een heerlijke linzensalade met zongedroogde tomaat en geitenkaas naast een aardappelgerecht met gebakken paddenstoelen en een romige wittewijnsaus. Ga jij dit ook maken?
Recept
Ingrediënten
-
Voor het aardappelgerecht:800 grvastkokende aardappels
-
800 grpaddenstoelenmix
-
1 bosjedille
-
2 tenenknoflook
-
1ui
-
•olie
-
Voor de wijnsaus:2 dlwitte wijn
-
5 dlkookroom
-
1bouillonblokje
-
25 grroomboter
-
Voor de linzensalade:400 grlinzen uit blik
-
1rode ui
-
1 bosjebladselderij
-
200 grzongedroogde tomaten
-
200 grzachte geitenkaas
-
200 grwalnoten
-
2 elbalsamico azijn
-
3 elextra vergine olijfolie
-
•peper en zout
-
Schil de aardappels, spoel ze schoon en snijd in stukken. Kook de aardappels in water met een beetje zout in ongeveer 15 min gaar. Giet af en laat ze nog even dampen op het pitje met de deksel op de pan.
-
Ga verder met de wittewijnsaus. Kook in een steelpan de kookroom in tot 2,5 dl. Daarna kook je in een andere steelpan de witte wijn in tot 1 dl, samen met het bouillonblokje.
-
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen klein en verwarm in een wokpan met een scheutje olie. Draai de pit omhoog en voeg de paddenstoelen toe en wok ze op hoge temperatuur bruin.
-
Haal de pan van de hittebron af. Hak de dille fijn en meng door de paddenstoelen.
-
Verder met de saus. Schenk al roerend de ingekookte witte wijn bij de ingekookte kookroom en roer het geheel goed door. Voeg de roomboter toe en pureer het met een staafmixer tot een mooie saus.
-
Verder met de salade. Spoel de linzen schoon onder koud stromend water en doe ze in een ruime mengkom. Snipper de ui, hak de selderij fijn en snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
-
Hak de walnoten fijn en snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak het af met de balsamico, olijfolie en wat peper en zout naar smaak.
- Geniet van de linzensalade en gebakken paddenstoelen!