Kikkererwtensoep met bloemkoolsalade

18 april 2017
Stilstaand beeld van Kikkererwtensoep met bloemkoolsalade

Sharon maakt van snijbiet, spekblokjes, kikkererwten en meer verse groenten een hele bijzondere soep, geserveerd op een pitabroodje! Daarbij maakt ze een bloemkoolsalade. Een snelle en gezonde maaltijd.

4 personen
Ingrediënten

Ingrediënten soep

  • 300 g gekookte kikkererwten
  • 300 g snijbiet
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 4 dl witte wijn
  • 1 l water
  • 1 Spaanse peper
  • 2 bouillonblokjes (naar keus)        
  • bosje platte peterselie
  • 4 pita broodjes (1 teentje knoflook)
  • olijfolie

Ingrediënten salade van bloemkool en ansjovis

  • 1 bloemkool
  • 6 ansjovisfilets uit blik
  • platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 100 g pecannoten
  • olijfolie

 

Wat drinken we erbij?

Watertje met frambozen en munt. (voor 1 l water: handje frambozen en 3 takjes munt) 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Bak de spekblokjes in een ruime wok goudbruin. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Voeg dit toe aan de spekblokjes in de wok.

  2. 2

    Snij de Spaanse peper in ringen en voeg dit samen met de rozemarijn toe in de wok. Blus het af met witte wijn en doe de bouillonblokjes, de kikkererwten erbij en 1 ltr water, laat dit 10 minuten koken. 

  3. 3

    Was ondertussen de snijbiet schoon en snij deze klein. 

  4. 4

    Na 10 min koken doe je het vuur uit en voeg je de snijbiet er aan toe.

  5. 5

    Snij de pita broodjes helemaal open en bak deze goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 gr, dit duurt ongeveer 3 minuten.

  6. 6

    Voor het uitserveren plaats je het pita broodje in een soepkom en schenk je de soep erboven op. Maak het af met wat verse gehakte peterselie.

  7. 7

    Snij de bloemkool in roosjes en spoel deze schoon. Blancheer de bloemkoolroosjes in een ruime pan met gekookt water. 

  8. 8

    Snipper het uitje en fruit dit in een ruime koekenpan met een beetje olijfolie. Vervolgens bak je de ansjovissen mee totdat ze zijn opgelost. Daarna roer je de bloemkoolroosjes er door en laat je het afkoelen. Hak wat verse peterselie fijn en roer dit samen met het sap van 1 citroen en de pecannoten door de bloemkoolroosjes heen.

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter

Ook lekker om te maken

  1. Recept
    Stilstaand beeld van Runderstoof met cranberries & laurier
    11 januari 2017

    Runderstoof met cranberries & laurier

    Op de biologische cranberry boerderij kookt hij voor de gepassioneerde boeren een runderstoof met cranberries en laurier.

  2. Recept
    Stilstaand beeld van Andijviestamppot met zoete aardappel
    28 maart 2017

    Andijviestamppot met zoete aardappel

    Sharon bereidt een betaalbare andijviestamppot met zoete aardappel, pittige merguez worstjes en een groetesaus.

  3. Recept
    Stilstaand beeld van Insecten pasta carbonara
    29 maart 2017

    Insecten pasta carbonara

    Leon maakt een heel bijzondere pasta. Aan het pasta deeg voegt hij wat insectenpoeder toe. Hier een heerlijke pasta carbonara van.

  4. Recept
    Stilstaand beeld van Varkenslende met bonen
    2 december 2015

    Varkenslende met bonen

    Alain ontmoet in Friesland boer Henk Zuidema. Henk redt oude bonenrassen. Alain maakt een gerecht met deze bonen en varkenslende.

  5. Recept
    Stilstaand beeld van Oosterse salade met  kalkoen
    22 september 2016

    Oosterse salade met kalkoen

    Sharon maakt een heerlijke oosterse salade met gemarineerde kalkoen. Licht en gezond.

  6. Recept
    Stilstaand beeld van Ramons oude passie
    12 mei 2016

    Ramons oude passie

    Chef-kok Ramon Brugman keert weer even terug naar zijn oude passie, de patisserie en maakt een...

  7. Recept
    Stilstaand beeld van Gegrilde grietbot
    7 april 2017

    Gegrilde grietbot

    Milton en Leon zijn bij het wijndomein van Arina en Diederik in de Betuwe. Leon maakt een heerlijk gerecht bij een van de dranken.

  8. Recept
    Stilstaand beeld van Snert en Zopie
    20 januari 2017

    Snert en Zopie

    Leon maakt bij de traditionele warme biertjes een winters recept. Een heerlijk erwtensoep met

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Met alles koken
    3 mei 2017

    Met alles koken

    Chef-kok Nel Schellekens uit Winterswijk heeft bij het koken een missie; 0% waste, 100% taste! Ze kookt van kop tot kont en van schil tot pit. Alain gaat met haar op pad.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Tot over de oren in de kool
    3 februari 2016

    Tot over de oren in de kool

    Alain ontmoet een boer die tot over zijn oren in de kolen zit. Alain laat zich culinair inspireren door boerenkool én een nieuw soort kool!

  11. Recept
    Stilstaand beeld van Fruitsalade met Kozakkenruter
    16 september 2016

    Fruitsalade met Kozakkenruter

    Alain maakt met het bijzondere Kozakkenruter een heerlijke fruitsalade.

  12. Recept
    Stilstaand beeld van Tarte tatin
    15 maart 2016

    Tarte tatin

    Chef-kok Ramon Brugman bereidt een betaalbare maaltijd. Hij maakt tarte tatin van rode ui, met...

  13. Recept
    Stilstaand beeld van Victoriasoezen
    25 februari 2016

    Victoriasoezen

    Chef-kok Ramon Brugman begon zijn culinaire carrière als patissier. Oude liefde roest niet en...

  14. Recept
    Stilstaand beeld van Rundertartaar met oesters
    31 maart 2017

    Rundertartaar met oesters

    In het Zeeuwse Yerseke proeft Alain een verrassende drank: oesterwodka. Hij maakt hier een heerlijk gerecht bij!.

Pagina's