Recept: Kikkererwtensoep met bloemkoolsalade

18 april 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Kikkererwtensoep met bloemkoolsalade
Sharon maakt van snijbiet, spekblokjes, kikkererwten en meer verse groenten een hele bijzondere soep, geserveerd op een pitabroodje! Daarbij maakt ze een bloemkoolsalade. Een snelle en gezonde maaltijd.
4 personen

Ingrediënten voor Kikkererwtensoep met bloemkoolsalade

Ingrediënten soep

  • 300 g gekookte kikkererwten
  • 300 g snijbiet
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 4 dl witte wijn
  • 1 l water
  • 1 Spaanse peper
  • 2 bouillonblokjes (naar keus)        
  • bosje platte peterselie
  • 4 pita broodjes (1 teentje knoflook)
  • olijfolie

Ingrediënten salade van bloemkool en ansjovis

  • 1 bloemkool
  • 6 ansjovisfilets uit blik
  • platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 100 g pecannoten
  • olijfolie

 

Wat drinken we erbij?

Watertje met frambozen en munt. (voor 1 l water: handje frambozen en 3 takjes munt) 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Bak de spekblokjes in een ruime wok goudbruin. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Voeg dit toe aan de spekblokjes in de wok.

  2. 2

    Snij de Spaanse peper in ringen en voeg dit samen met de rozemarijn toe in de wok. Blus het af met witte wijn en doe de bouillonblokjes, de kikkererwten erbij en 1 ltr water, laat dit 10 minuten koken. 

  3. 3

    Was ondertussen de snijbiet schoon en snij deze klein. 

  4. 4

    Na 10 min koken doe je het vuur uit en voeg je de snijbiet er aan toe.

  5. 5

    Snij de pita broodjes helemaal open en bak deze goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 gr, dit duurt ongeveer 3 minuten.

  6. 6

    Voor het uitserveren plaats je het pita broodje in een soepkom en schenk je de soep erboven op. Maak het af met wat verse gehakte peterselie.

  7. 7

    Snij de bloemkool in roosjes en spoel deze schoon. Blancheer de bloemkoolroosjes in een ruime pan met gekookt water. 

  8. 8

    Snipper het uitje en fruit dit in een ruime koekenpan met een beetje olijfolie. Vervolgens bak je de ansjovissen mee totdat ze zijn opgelost. Daarna roer je de bloemkoolroosjes er door en laat je het afkoelen. Hak wat verse peterselie fijn en roer dit samen met het sap van 1 citroen en de pecannoten door de bloemkoolroosjes heen.

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter