Kikkererwtensoep met bloemkoolsalade

18 april 2017
Stilstaand beeld van Kikkererwtensoep met bloemkoolsalade

Sharon maakt van snijbiet, spekblokjes, kikkererwten en meer verse groenten een hele bijzondere soep, geserveerd op een pitabroodje! Daarbij maakt ze een bloemkoolsalade. Een snelle en gezonde maaltijd.

4 personen
Ingrediënten

Ingrediënten soep

  • 300 g gekookte kikkererwten
  • 300 g snijbiet
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 4 dl witte wijn
  • 1 l water
  • 1 Spaanse peper
  • 2 bouillonblokjes (naar keus)        
  • bosje platte peterselie
  • 4 pita broodjes (1 teentje knoflook)
  • olijfolie

Ingrediënten salade van bloemkool en ansjovis

  • 1 bloemkool
  • 6 ansjovisfilets uit blik
  • platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 100 g pecannoten
  • olijfolie

 

Wat drinken we erbij?

Watertje met frambozen en munt. (voor 1 l water: handje frambozen en 3 takjes munt) 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Bak de spekblokjes in een ruime wok goudbruin. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Voeg dit toe aan de spekblokjes in de wok.

  2. 2

    Snij de Spaanse peper in ringen en voeg dit samen met de rozemarijn toe in de wok. Blus het af met witte wijn en doe de bouillonblokjes, de kikkererwten erbij en 1 ltr water, laat dit 10 minuten koken. 

  3. 3

    Was ondertussen de snijbiet schoon en snij deze klein. 

  4. 4

    Na 10 min koken doe je het vuur uit en voeg je de snijbiet er aan toe.

  5. 5

    Snij de pita broodjes helemaal open en bak deze goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 gr, dit duurt ongeveer 3 minuten.

  6. 6

    Voor het uitserveren plaats je het pita broodje in een soepkom en schenk je de soep erboven op. Maak het af met wat verse gehakte peterselie.

  7. 7

    Snij de bloemkool in roosjes en spoel deze schoon. Blancheer de bloemkoolroosjes in een ruime pan met gekookt water. 

  8. 8

    Snipper het uitje en fruit dit in een ruime koekenpan met een beetje olijfolie. Vervolgens bak je de ansjovissen mee totdat ze zijn opgelost. Daarna roer je de bloemkoolroosjes er door en laat je het afkoelen. Hak wat verse peterselie fijn en roer dit samen met het sap van 1 citroen en de pecannoten door de bloemkoolroosjes heen.

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter

Ook lekker om te maken

  1. Recept
    Stilstaand beeld van Rundertartaar met oesters
    31 maart 2017

    Rundertartaar met oesters

    In het Zeeuwse Yerseke proeft Alain een verrassende drank: oesterwodka. Hij maakt hier een heerlijk gerecht bij!.

  2. Recept
    Stilstaand beeld van Zelfgemaakte pasta
    28 april 2016

    Zelfgemaakte pasta

    Ramon Brugman maakt één van zijn favoriete gerechten: zeewolffilet gerold in pancetta, met...

  3. Recept
    Stilstaand beeld van Ovenschotel met spinazie en kip
    11 oktober 2016

    Ovenschotel met spinazie en kip

    Sharon maakt een betaalbare ovenschotel met puree, kipfilet en spinazie.

  4. Recept
    Stilstaand beeld van Tonijn tartaar met noedelsalade
    17 oktober 2016

    Tonijn tartaar met noedelsalade

    Sharon maakt een snelle maaltijd met tartaar van tonijn en een noedelsalade.

  5. Recept
    Stilstaand beeld van Oranje tompoucen
    26 april 2017

    Oranje tompoucen

    Vrijmarkt, vlaggen en daarbij mag natuurlijk op Koningsdag een oranje tompouce niet ontbreken!
    Ramon zou Ramon niet zijn als hij daar niet zijn eigen touch aangeeft..

  6. Recept
    Stilstaand beeld van Oesters met spinazie en zeewier
    1 december 2015

    Oesters met spinazie en zeewier

    Alain bezoekt Rebecca en Jennifer in Zeeland. Die zijn helemaal in hun element als zeewierboerinnen. Natuurlijk kook Alain met zeewier.

  7. Recept
    Stilstaand beeld van Varkensribben met boerengarnituur
    22 november 2016

    Varkensribben met boerengarnituur

    Alain gaat op bezoek bij een familiebedrijf. Hier fokken ze bijzondere varkens. Het hele productieproces houden ze in eigen hand. Daar weet Alain wel wat mee.

  8. Recept
    Stilstaand beeld van Gemarineerde zeebaars met wortel en zeekraal
    13 oktober 2015

    Gemarineerde zeebaars met wortel en zeekraal

    Maak deze verrukkelijke zeebaars met wortel en zeekraal.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Portwijn van walnoten
    2 december 2016

    Portwijn van walnoten

    Leon en Milton bezoeken wijngaardenier Ard Bos. Hij maakt bijzondere portwijn van walnoten.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Ambachtelijke, traditionele kaas
    12 april 2017

    Ambachtelijke, traditionele kaas

    Hoeve Waterrijk staat op een eiland in de Kagerplassen. Hier wordt door de familie Van der Poel al drie generaties lang kaas gemaakt. Met veel liefde en geduld.

  11. Recept
    Stilstaand beeld van Vega salade
    18 januari 2017

    Vega salade

    Alain in het restaurant van Ewout en Liesbeth waar niet gekookt wordt met vlees en vis. Alain kook samen met de vegachef een heerlijk gerecht.

  12. Recept
    Stilstaand beeld van Varkenslende met bonen
    2 december 2015

    Varkenslende met bonen

    Alain ontmoet in Friesland boer Henk Zuidema. Henk redt oude bonenrassen. Alain maakt een gerecht met deze bonen en varkenslende.

  13. Recept
    Stilstaand beeld van Hemelse eend
    25 januari 2017

    Hemelse eend

    Alain staat in de keuken met meesterchef Hu Shao Ting. Hij maakt voor het Chinees Nieuwjaar een speciaal gerecht met eend.

  14. Recept
    Stilstaand beeld van Steak tartaar met gepocheerd ei
    29 september 2016

    Steak tartaar met gepocheerd ei

    Ramon maakt steak tartaar met een gepocheerd ei, dikke friet en honing- mosterdmayonaise.

Pagina's