 
  Wiener schnitzel met citroen en peterselie
De ultieme Wiener schnitzel: krokant, lekker én simpel! Het staat binnen 30 minuten op tafel en met een beetje topping ziet het er ook nog hartstikke culinair uit.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4- 
4kalf schnitzels
- 
150 grambloem
- 
3eieren
- 
200 grampaneermeel
- 
•zout en peper
- 
•olie (om in te bakken)
- 
1citroen
- 
4takjes krulpeterselie
- 
Plet het vlees tussen twee lagen plastic folie. Doe dit met een rolstok, pannetje of iets anders zwaars. De schnitzel moet echt goed dun zijn! 
- 
Breng het op smaak met zout en peper. 
- 
Tik het eitje los op een bord en doe ook de bloem en paneermeel apart op een bord. 
- 
Haal de schnitzel eerst door de bloem. Dan door het ei en als laatst door het paneermeel. Alles aan beide kanten uiteraard. 
- 
Verhit een flinke scheut olie in de pan en bak de schnitzels 3 minuten per kant lekker krokant. Haal daarna uit de pan en leg even op keukenpapier. 
- 
Snijd de citroen in plakjes en leg deze samen met een takje peterselie op de schnitzel. 
- Meer inspiratie nodig? Maak alle recepten van Lekkere Track !
 
   
   
   
   
   
  