Wiener schnitzel met citroen en peterselie
De ultieme Wiener schnitzel: krokant, lekker én simpel! Het staat binnen 30 minuten op tafel en met een beetje topping ziet het er ook nog hartstikke culinair uit.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4kalf schnitzels
-
150 grambloem
-
3eieren
-
200 grampaneermeel
-
•zout en peper
-
•olie (om in te bakken)
-
1citroen
-
4takjes krulpeterselie
-
Plet het vlees tussen twee lagen plastic folie. Doe dit met een rolstok, pannetje of iets anders zwaars. De schnitzel moet echt goed dun zijn!
-
Breng het op smaak met zout en peper.
-
Tik het eitje los op een bord en doe ook de bloem en paneermeel apart op een bord.
-
Haal de schnitzel eerst door de bloem. Dan door het ei en als laatst door het paneermeel. Alles aan beide kanten uiteraard.
-
Verhit een flinke scheut olie in de pan en bak de schnitzels 3 minuten per kant lekker krokant. Haal daarna uit de pan en leg even op keukenpapier.
-
Snijd de citroen in plakjes en leg deze samen met een takje peterselie op de schnitzel.
- Meer inspiratie nodig? Maak alle recepten van Lekkere Track !