Recept: Kipburger van kerst leftovers

26 december 2017
Waardeer: 
(Totaal: 24 stemmen)
Stilstaand beeld van Kipburger van kerst leftovers

Lekker gegeten op eerste kerstdag? En allerlei smakelijks over? Ramon biedt inspiratie om wat lekkers te maken met leftovers. Hij maakt een kipburger met mosterdcrème en zelfgemaakte bbq-saus. En daar serveert hij ook nog een lekkere salade bij.

4 personen

Ingrediënten voor Kipburger van kerst leftovers

Ingrediënten kip

  • 4 afbakbroodjes
  • 1 gegaarde kalkoen/kip
  • 1 grote tomaat
  • 2 augurken
  • 2  sla
  • saté prikkers

Ingrediënten mosterdsaus

  • 3 eetlepel crème fraÎche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • zout en peper

Ingrediënten Bbq-saus

  • 250 g tomaten ketchup
  • 1 ui
  • 1 klont boter
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 50 ml appelazijn
  • 1 eetlepel basterd suiker
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout

     

Ingrediënten leftover salade

  • Peultjes
  • Boontjes
  • Wortel
  • Gebakken paddenstoelen
  • 1/2 bos peterselie
  • 1 rode ui
  • 4 stengels bosui

Ingrediënten dressing

  • 50 ml rode wijn azijn
  • 150 ml olijfolie
  • 1 theelepelmosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout en peper

Leftover gebakken aardappel tortilla

  • 500 g gebakken aardappelen.
  • 4 stuks eieren
  • 1/2 bos peterselie
  • 1 ui
  • zout en peper
  • taart vorm

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Bak de afbakbroodjes af. En maak dan de bbq-saus. Snij de ui fijn en zet deze aan in de boter. Voeg de rest van de ingrediënten voor de bbq-saus toe en kook in tot een saus. Laat goed afkoelen.

  2. 2

    Snij plakken van de augurk en de tomaat. Was de blaadjes sla. Maak nu de mosterdsaus. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper

     

  3. 3

    Maak nu de salade. Meng alle ingrediënten behalve de olie door elkaar. Voeg nu druppelsgewijs de olie toe terwijl je blijft roeren. 

  4. 4

    Snij de peterselie, rode ui en de bosui super fijn. Meng dit met de rest van de groenten en roer er voor voorzichtig de dressing door heen. 

  5. 5

    Snij de eerder gebakken aardappelen in kleine stukjes.

     

  6. 6

    Tik de eitjes in een kommetje en roer deze glad. Snij de ui en peterselie fijn. Doe nu alles in een kom en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 

  7. 7

    Doe de aardappelstukjes en het gemengde eimengsel in een ovenschaal en bak de tortilla ongeveer 15 minuten op 170 graden. Snij daarna de tortilla in punten

     

  8. 8

    Pluk het vlees van de kalkoen/kip en doe het in een pannetje. Meng er twee eetlepels bbq- saus door heen en maak het warm. 

  9. 9

    Snij het afbakbroodje door de midden en smeer beide kanten in met de mosterdcrème. Leg hier de blaadjes sla een de warme kalkoen op. Bedek met plakjes tomaat en augurk. doe er als laatste een flinke lepel bbq-saus op. Prik het broodje vast met een saté-prikker.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter