7 minuten

Bami met zoete kip en maïssalade

Super lekker en gemakkelijk! Dit Aziatische gerecht van onze chef Sharon met bami, krokante honingkip en een frisse salade met yoghurt, maïs en koriander.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • voor de honingkip
    300 g
    kipdijfilet
  • 1
    citroen
  • 1
    ui
  • 2 el
    gedroogde uitjes
  • 2 el
    bloem
  • 1 el
    knoflookpoeder
  • 1
    Spaanse peper
  • olie
  • 3 el
    honing
  • 2 el
    sojasaus
  • 1 el
    sesamzaadjes
  • 1
    bosje lente-ui
  • voor de bami
    300 g
    eiermie
  • 100 g
    taugé
  • 3 cm
    gember
  • 2
    stuks prei
  • 1 cm
    trassi
  • 2 el
    kurkuma
  • 1
    bouillonblokje
  • 1
    bosje selderij
  • voor de maïssalade
    400 g
    gekookte maïskorrels
  • 1
    bosje koriander
  • 3 el
    yoghurt
  • 1
    rode ui
  • peper
  • zout
  1. Snijd de kippendijen in stukken van ongeveer 3 cm. Verhit een hapjespan met een ruime hoeveelheid olie. Kook de eiermie ongeveer 5 minuten in kokend water. Knijp het sap van de citroen door de kip en meng de knoflookpoeder erdoor. Haal de kippendijen door de bloem en bak/frituur de kippendijen goudbruin. Verwijder de kip uit de pan en laat het uitlekken op wat keukenpapier.

  2. Haal de eiermie van het vuur en spoel deze af onder koud water. Snijd de ui in halve ringen en bak ze glazig. Bak de gedroogde uitjes mee en voeg vervolgens de honing en sojasaus toe. Voeg de gebakken kippendijen toe en bak alles ongeveer 5 min op een laag pitje.

  3. Neem een wok en verhit hierin een scheutje olie. Spoel de prei schoon en snijd deze in dunne ringen. Snijd ook de gember fijn. Verkruimel de trassi boven de pan. Doe de kurkumapoeder bij de trassi en verkruimel ook het bouillonblokje. Voeg gelijk de prei toe. Bak het kort mee en roer het door. Doe de eiermie hier bij met de taugé en schep de prei hier goed door. Snijd de hele selderij fijn en roer deze door de eiermie.

  4. Snijd de lente-ui en de Spaanse peper en voeg deze bij de kip. Voeg nog een eetlepel sesamzaad toe. Maak de salade door maïs in een kom te doen. Snijd de koriander fijn en de rode ui in halve ringen. Voeg deze toe samen met de yoghurt. Breng het op smaak met wat zout.

  5. Schep de maïssalade in een kommetje. Schep eerst wat eiermie in een kom en schep hier de honingkip bovenop.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.