Avocado kipsalade met funchi
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een kipsalade met een Antilliaans bijgerechtje: funchi. Een salade met avocado en yoghurt, aangevuld met oude kaas en truffel: een smaakexplosie! Daar past de krokant gebakken funchi perfect bij.
Recept
Ingrediënten
-
400 gkippendijen
-
4avocado's
-
1bosje oregano
-
2limoenen
-
100 gGriekse Yoghurt
-
1bosje bosui
-
2grote tomaten
-
200 gFunchi (gele grove maismeel)
-
8 dlwater
-
1 elboter
-
1el truffeltapenade
-
50 goude kaas
-
20 gParmezaanse kaas
-
•peper en zout
-
Benodigdheden•frituurpan
-
Snij de kippendijen in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan met een beetje olie op hoog vuur totdat ze goudbruin en krokant zijn.
-
Laat de kip even afkoelen. Snij ondertussen de avocado in blokjes, de tomaten in partjes en snij de bosui in dunnen ringen. Meng al deze ingrediënten door elkaar samen met het sap van 2 limoenen en wat peper en zout naar smaak.
-
Meng voor de dressing de Griekse yoghurt met wat fijn gesneden oregano en peper en zout naar smaak.
-
Breng de 8 dl water aan de kook samen met een snufje zout en de eetlepel boter. Voeg er al roerend de funchi er aan toe. Kook vervolgens de funchi in 10 min tot een dikke massa. Blijf goed roeren! Als laatste roer je er 1 eetlepel truffeltapenade doorheen.
-
Maak een diep bord goed nat met wat water en schep de funchi hierin. Plaats daarop een nat plat bord, keer het vervolgens om en verwijder het diepe bord. Laat de funchi afkoelen en snij deze dan in dunne plakken. Laat het een paar uur rusten of beter nog, maak het een dag van te voren!
-
Verwarm de frituurpan op 175 graden. Frituur vervolgens de gesneden plakken funchi hierin krokant. Als de funchi krokant gebakken is leg je ze op een bord met daaronder een stuk keukenpapier of een servetje. Als alle funchi gebakken is strooi je er wat zout overheen.
-
Serveer de salade samen met de krokant gebakken funchi.
- Eet smakelijk!