Burrito's met kip en bonen
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 gkipfilet
-
1 tlkomijnpoeder
-
1 tlkorianderpoeder
-
1 tlgedroogde oregano
-
1 elgroentebouillon
-
16plakjes chaddar kaas
-
200 gfeta kaas
-
200 gpitloze groene olijven
-
2 eltomatenpuree
-
100 gkidneybonen
-
100 gmaiskorrels
-
100 gbruine bonen
-
1bosje bladselderij
-
1rode paprika
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
2tomaten
-
1ijsbergsla
-
Ingrediënten guacamole1avocado
-
1limoen
-
•½ bosje peterselie
-
•½ rode ui
-
1teentje knoflook
-
50 gcrème fraîche
-
•peper, zout
-
Ingrediënten knoflooksaus6 elmayonaise
-
2 elcrème fraîche
-
2 elwater
-
20 gpeterselie
-
20 gbieslook
-
4teentjes knoflook
-
1 tlpoedersuiker
-
•peper, zout
-
Ingrediënten salade van taugé300 gtaugé
-
1 elmayonaise
-
1 elazijn
-
2bleekselderij stengels
-
•½ tl kerriepoeder
-
•½ rode ui
-
•peper, zout
-
Kook de kipfilets in water ongeveer 15 minuten gaar.
-
In de tussentijd maak je de guacamole. Verwijder de schil en pit van de avocado en doe het vruchtvlees samen met een gepeld teentje knoflook, een halve rode ui, een half bosje peterselie, wat peper en zout, 50 g crème fraîche en het sap van de limoen in een hoog bakje. Pureer dit met een staafmixer.
-
Ga verder met het maken van de knoflooksaus: Snij de bieslook fijn en hak de peterselie en de knoflook zo fijn mogelijk. Meng alle ingrediënten door elkaar met wat peper en zout naar smaak.
-
Maak de salade van taugé. Snij de bleekselderij in halve maantjes van ongeveer ½ cm dik. Snipper het uitje. Meng alle ingrediënten door elkaar met wat peper en zout naar smaak.
-
Als de kip 15 min heeft gekookt laat je ‘m uitlekken en pluis de kip uit.
-
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een ruime koekenpan of hapjespan en fruit hierin het uitje en de knoflook. Bak de kip mee en voeg de korianderpoeder, komijnpoeder, oregano en de groentebouillonpoeder eraan toe. Roer de tomatenpuree erdoor en snij ondertussen de tomaten en de paprika in blokjes. Voeg de gesneden tomaten, paprika, bruine bonen, kidneybonen, en de mais eraan toe en bak het ongeveer 3 min op een laag vuurtje mee. Snij de bladselderij fijn roer dit door het kipmengsel en verwijder de pan van het vuur.
-
Snij de ijsbergsla fijn, de olijven in plakjes en verkruimel de fetakaas. Verwarm de burrito wraps in de oven, magnetron of koekenpan. Vul de burritos met het kipmengsel, ijsbergsla, olijven, fetakaas, cheddarkaas. Vouw ze goed dicht en rol ze in de aluminiumfolie. Voor het uitserveren snij je de burrito in de folie doormidden.
- Eet smakelijk!