7 minuten

Burrito's met kip en bonen

Sharon maakt burritos met uitgepluisde kip, diverse bonen en mais. Ze serveert dit Mexicaanse gerecht met zelfgemaakte knoflooksaus, guacamole en een salade van taugé. Een rijk en smakelijk gerecht.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 300 g
    kipfilet
  • 1 tl
    komijnpoeder
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 1 tl
    gedroogde oregano
  • 1 el
    groentebouillon
  • 16
    plakjes chaddar kaas
  • 200 g
    feta kaas
  • 200 g
    pitloze groene olijven
  • 2 el
    tomatenpuree
  • 100 g
    kidneybonen
  • 100 g
    maiskorrels
  • 100 g
    bruine bonen
  • 1
    bosje bladselderij
  • 1
    rode paprika
  • 1
    ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 2
    tomaten
  • 1
    ijsbergsla
  • Ingrediënten guacamole
    1
    avocado
  • 1
    limoen
  • ½ bosje peterselie
  • ½ rode ui
  • 1
    teentje knoflook
  • 50 g
    crème fraîche
  • peper, zout
  • Ingrediënten knoflooksaus
    6 el
    mayonaise
  • 2 el
    crème fraîche
  • 2 el
    water
  • 20 g
    peterselie
  • 20 g
    bieslook
  • 4
    teentjes knoflook
  • 1 tl
    poedersuiker
  • peper, zout
  • Ingrediënten salade van taugé
    300 g
    taugé
  • 1 el
    mayonaise
  • 1 el
    azijn
  • 2
    bleekselderij stengels
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ rode ui
  • peper, zout
  1. Kook de kipfilets in water ongeveer 15 minuten gaar.

  2. In de tussentijd maak je de guacamole. Verwijder de schil en pit van de avocado en doe het vruchtvlees samen met een gepeld teentje knoflook, een halve rode ui, een half bosje peterselie, wat peper en zout, 50 g crème fraîche en het sap van de limoen in een hoog bakje. Pureer dit met een staafmixer.

  3. Ga verder met het maken van de knoflooksaus: Snij de bieslook fijn en hak de peterselie en de knoflook zo fijn mogelijk. Meng alle ingrediënten door elkaar met wat peper en zout naar smaak.

  4. Maak de salade van taugé. Snij de bleekselderij in halve maantjes van ongeveer ½ cm dik. Snipper het uitje. Meng alle ingrediënten door elkaar met wat peper en zout naar smaak.

  5. Als de kip 15 min heeft gekookt laat je ‘m uitlekken en pluis de kip uit.

  6. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een ruime koekenpan of hapjespan en fruit hierin het uitje en de knoflook. Bak de kip mee en voeg de korianderpoeder, komijnpoeder, oregano en de groentebouillonpoeder eraan toe. Roer de tomatenpuree erdoor en snij ondertussen de tomaten en de paprika in blokjes. Voeg de gesneden tomaten, paprika, bruine bonen, kidneybonen, en de mais eraan toe en bak het ongeveer 3 min op een laag vuurtje mee. Snij de bladselderij fijn roer dit door het kipmengsel en verwijder de pan van het vuur.

  7. Snij de ijsbergsla fijn, de olijven in plakjes en verkruimel de fetakaas. Verwarm de burrito wraps in de oven, magnetron of koekenpan. Vul de burritos met het kipmengsel, ijsbergsla, olijven, fetakaas, cheddarkaas. Vouw ze goed dicht en rol ze in de aluminiumfolie. Voor het uitserveren snij je de burrito in de folie doormidden.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.