Kipgehaktballetjes met rijst
Sharon maakt kipgehaktballetjes met koriander-limoenrijst en een salade. Het is belangrijk dat je kipgehakt goed kruidt, want het heeft van nature een neutrale smaak. De kruiden die Sharon gebruikt komen via de familie: haar oma leert het haar moeder die het op haar beurt weer aan Sharon door heeft gegeven. En zij geeft het door in dit recept.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten voor de gehaktballetjes500 gkippengehakt
-
4grote aardappels (kruimig)
-
1ui
-
3teentjes knoflook
-
1bosje platte peterselie
-
3eieren
-
1 tlkorianderpoeder
-
1 tlkomijnpoeder
-
•peper/zout
-
•olie
-
Ingrediënten voor de rijst en salade400 grijst
-
2limoenen
-
•bosje koriander
-
•peper/zout
-
1krop ijsbergsla
-
1bosje platte peterselie
-
1rode ui
-
2 elGriekse yoghurt
-
Begin met de kipgehaktballetjes. Schil hiervoor de aardappelen en kook ze gaar.
-
Snipper het uitje, hak de knoflook en de peterselie fijn. Meng de knoflook, peterselie, het uitje, de komijnpoeder, korianderpoeder en de eieren door het kippengehakt.
-
Als de aardappels gaar zijn, prak je deze door het gehakt heen met wat peper en zout naar smaak.
-
Draai er vervolgens ballen van en bak ze in wat olie goudbruin en gaar.
-
Kook vervolgens de rijst gaar, voor de koriander-limoen rijst.
-
Snij de koriander fijn en rasp de schil van de limoenen. Roer dit vervolgens door de rijst heen samen met het vocht van de limoenen en wat peper en zout naar smaak.
-
Dan de salade. Snij de ijsbergsla zo fijn mogelijk en hak de peterselie fijn. Snij de rode uien in dunne ringen.
-
Doe de ijsbergsla, peterselie en rode uien bij elkaar en meng dit goed. Roer er als laatste de Griekse yoghurt doorheen en maak op smaak met wat peper en zout.
- Eet smakelijk!