8 minuten

Knapperige aardappelkroketjes met kip en frisse koolsalade

Aardappelkroketjes doen het altijd goed. Helemaal natuurlijk als je ze zelf maakt met dit recept van Ramon Brugman. En ze smaken het allerlekkerst in combinatie met een malse kip uit de oven. Om het af te maken serveert hij er een frisse koolsalade bij! 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 80 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Aardappelkroketjes
    500 gr
    kruimige aardappel
  • 25 gr
    boter
  • 2
    eidooiers
  • 1 tl
    mosterd
  • 1/2 bosje
    bieslook
  • 1 mespunt
    nootmuskaat
  • zout en peper
  • Paneren
    2
    eiwitten
  • 2
    eieren
  • 4 el
    bloem
  • 100 gr
    panko paneermeel
  • Kip uit de oven
    8
    kippenpoten
  • 2 el
    boter
  • 1 tl
    paprikapoeder
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • zout en peper
  • koolsalade
    100 gr
    witte kool (gesneden)
  • 100 gr
    rode kool (gesneden)
  • 3 el
    azijn
  • 2 el
    yoghurt
  • 1/2 bosje
    bieslook
  • 1 el
    suiker
  • zout en peper
  1. Schil de aardappelen, verdeel ze in gelijke stukken en kook ze gaar.

  2. Voor de kip smelt je de boter en los hier de paprikapoeder en kerriepoeder in op. Doe hier ook zout en peper bij. Giet de boter over de kip heen en masseer de specerijen en boter in de kip.

  3. Leg de kippenpoten in een ovenschaal en plaats ze in een oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Draai de kippenpootjes dan om en bak ze nogmaals 30 minuten.

  4. Als de aardappelen gaar zijn, stamp je ze fijn. Meng het met de nootmuskaat, boter, mosterd en de eidooiers. Hak de bieslook fijn en voeg dit toe. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Vul een spuitzak met de gestampte aardappelen en spuit banen op een bakpapier. Laar deze 30 minuten koud worden in de koelkast.

  6. Klop de eiwitten en de eieren los. Maak een papje van ei, bloem en panko. Snijd de kroketjes op maat en haal ze voorzichtig door de bloem, ei en panko. Zorg dat alle kanten bedekt zijn.

  7. Laat de kroketjes 30 minuten rusten in de koelkast voordat je ze bakt. Frituur de kroketjes in een pan met olie op 180 graden voor ongeveer 3 a 4 minuten.

  8. Voor de salade: doe je de gesneden kool in een kom. Voeg de azijn, suiker en wat zout toe. Masseer de kool en laat het 10 minuten staan. Voeg dan de yoghurt toe en snijd de bieslook fijn. Roer alles goed door elkaar. Het is het lekkerste als je de salade 30 minuten laat staan voordat je gaat eten. Roer het om voor je het serveert.

  9. Geniet van je knapperige aardappelkroketjes!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets