
Knapperige aardappelkroketjes met kip en frisse koolsalade
Aardappelkroketjes doen het altijd goed. Helemaal natuurlijk als je ze zelf maakt met dit recept van Ramon Brugman. En ze smaken het allerlekkerst in combinatie met een malse kip uit de oven. Om het af te maken serveert hij er een frisse koolsalade bij!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Aardappelkroketjes500 grkruimige aardappel
-
25 grboter
-
2eidooiers
-
1 tlmosterd
-
1/2 bosjebieslook
-
1 mespuntnootmuskaat
-
•zout en peper
-
Paneren2eiwitten
-
2eieren
-
4 elbloem
-
100 grpanko paneermeel
-
Kip uit de oven8kippenpoten
-
2 elboter
-
1 tlpaprikapoeder
-
1 tlkerriepoeder
-
•zout en peper
-
koolsalade100 grwitte kool (gesneden)
-
100 grrode kool (gesneden)
-
3 elazijn
-
2 elyoghurt
-
1/2 bosjebieslook
-
1 elsuiker
-
•zout en peper
-
Schil de aardappelen, verdeel ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
-
Voor de kip smelt je de boter en los hier de paprikapoeder en kerriepoeder in op. Doe hier ook zout en peper bij. Giet de boter over de kip heen en masseer de specerijen en boter in de kip.
-
Leg de kippenpoten in een ovenschaal en plaats ze in een oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Draai de kippenpootjes dan om en bak ze nogmaals 30 minuten.
-
Als de aardappelen gaar zijn, stamp je ze fijn. Meng het met de nootmuskaat, boter, mosterd en de eidooiers. Hak de bieslook fijn en voeg dit toe. Breng op smaak met zout en peper.
-
Vul een spuitzak met de gestampte aardappelen en spuit banen op een bakpapier. Laar deze 30 minuten koud worden in de koelkast.
-
Klop de eiwitten en de eieren los. Maak een papje van ei, bloem en panko. Snijd de kroketjes op maat en haal ze voorzichtig door de bloem, ei en panko. Zorg dat alle kanten bedekt zijn.
-
Laat de kroketjes 30 minuten rusten in de koelkast voordat je ze bakt. Frituur de kroketjes in een pan met olie op 180 graden voor ongeveer 3 a 4 minuten.
-
Voor de salade: doe je de gesneden kool in een kom. Voeg de azijn, suiker en wat zout toe. Masseer de kool en laat het 10 minuten staan. Voeg dan de yoghurt toe en snijd de bieslook fijn. Roer alles goed door elkaar. Het is het lekkerste als je de salade 30 minuten laat staan voordat je gaat eten. Roer het om voor je het serveert.
- Geniet van je knapperige aardappelkroketjes!
