8 minuten

Knolselderij tandoori met frietjes van bakbanaan en feta salade

Lekker voor de herfst! Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt tandoori met knolselderij, verrassende friet van groene bakbananen en een royale salade met kikkererwten, olijven, feta en frisse peterselie. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    knolselderij
  • 200 gr
    Griekse yoghurt
  • 1
    ui
  • 3 cm
    gember
  • 2 el
    tomatenpuree
  • Voor de tandoori;
    1 tl
    komijnzaadpoeder
  • 1 tl
    cayennepoeder
  • 1 tl
    kaneel
  • 1 tl
    kurkumapoeder
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • bosje koriander
  • blokje groentebouillon
  • Voor de friet;
    3
    groene bakbananen
  • frituurolie
  • zout
  • Voor de salade;
    200 gr
    gekookte kikkererwten
  • 100 gr
    fetakaas
  • 1
    komkommer
  • 1
    rode paprika
  • 1
    limoen
  • 1
    bosje platte peterselie
  • 1
    rode ui
  • 50 gr
    groene olijven
  • 4 el
    extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  1. Doe de komijnzaadpoeder, cayennepoeder, kaneel, kurkumapoeder, korianderpoeder, gember en de Griekse yoghurt in een kom. Roer alles goed door elkaar.

  2. Maak de knolselderij schoon. Snijd in blokjes en marineer deze met de yoghurt met de kruidenmix.

  3. Snijd de ui in halve ringen en de gember fijn. Schenk wat olie in de pan en fruit alles even aan tot de ui glazig is en doe dan de de tomatenpuree en de knolselderij er ook bij. 

  4. Doe wat water in de kom waar de tandoori in zat en meng en blus hiermee de pan af. Laat dit zachtjes koken tot de tandoori wat dikker wordt. Snijd wat koriander fijn en voeg dit toe.

  5. Snijd de komkommer, paprika en de rode ui in blokjes en doe dit samen met de kikkererwten en olijven in een kom. Snijd de steeltjes van de peterselie fijn en de bladeren grof, voeg deze ook toe aan de salade. 

  6. Maak een dressing van limoensap en olijfolie. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Tot slot verkruimel je de fetakaas erdoor, laat nog een klein beetje over voor de garnering.

  7. Pel de bakbananen en snijd deze in dikke frieten. Frituur ze in een hapjespan met flink wat olie voor ongeveer 5 minuten of verhit een frituurpan op 180 graden en bak de frieten dan ook in ongeveer 5 minuten goudbruin. Laat de frieten uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi ze met wat zout naar smaak.

  8. Geniet van je zelfgemaakte tandoori!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg