Matar paneer met rijst en gebakken banaan
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de curry2uien
-
3 cmgember
-
3tenen knoflook
-
4tomaten
-
3kardemomzaden
-
1groene Spaanse peper
-
500 gdiepvries doperwten
-
1 tlfenegriek
-
20ongebrande ongezouten cashewnoten
-
1kaneelstokje
-
1laurierblad
-
1 tlkomijnzaad
-
1 tlkorianderpoeder
-
1 tlkurkuma
-
1 tlgaram masala
-
1groentebouillonblokje
-
1 tlsuiker
-
1bosje verse koriander
-
300 gpaneer (Indiase kaas)
-
1 tlgedroogde fenegriekbladeren (kashuri methi)
-
200 gBasmatirijst
-
1rijpe bakbanaan
-
200 mlkookroom
-
•zonnebloemolie
-
Voor de paneer2 lvolle melk
-
500 mlvolle yoghurt
-
Begin met het maken van de paneer. Verwarm de volle melk in een pan. Breng aan de kook en voeg de yoghurt toe. Je stopt met koken als je allemaal klontjes hebt. Schenk de pan uit in een andere pan met een vergiet en kaasdoek erover. Zo scheidt je de paneer van de wei. Druk de kaas aan en pak de punten van de doek, laat het uitlekken in een zeef boven een andere bak. Gebruik de wei om later de rijst in te koken.
-
Snipper de uien en hak de knoflook en gember fijn. Verhit een hapjespan met wat zonnebloemolie en bak hierin de uien, knoflook en gember glazig. Voeg de kardemom toe en snij ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg het bouillonblokje en de kurkuma toe en plaats de deksel op de pan. Kook het tot een papperige saus. Voeg de cashewnoten toe en verwijder de pan van het vuur. Laat het tomatenmengsel goed afkoelen.
-
Als het tomatenmengsel is afgekoeld, pureer je het in de keukenmachine tot een egale puree. Verhit een pan met wat zonnebloemolie en bak hierin het kaneelstokje, het laurierblad, de komijnzaadjes, de korianderpoeder, suiker en de garam masala. Bak dit al roerend 30 seconden en voeg dan de tomaten-uienpuree toe en bak dit roerend 2 minuten tot een mooie, dikke massa. Voeg de doperwten toe en blus het af met 3 dl water.
-
Snij de paneer in blokjes, de peper in ringen en voeg ze toe. Doe de fenegriek bladeren erbij, plaats de deksel op de pan en kook het 3 minuten.
-
Kook de rijst volgens het etiket gaar in de wei. Snij de bakbanaan in plakken en bak ‘m in wat zonnebloemolie goudbruin.
-
Voor het uitserveren schenk je de kookroom erover en strooi je er wat verse blaadjes koriander op.
- Eet smakelijk!