Veganistische salade
Alain Caron is in Utrecht. Diego en Eva leren elkaar 5,5 jaar geleden kennen in Peru. Inmiddels wonen ze samen en zijn ze sinds een paar maanden de trotse ouders van twee meisjes. Diego is van 'fervent vleeseter' naar 'geen dierlijke producten' gegroeid in zijn tijd met Eva. Hij mist het vlees niet, maar de Braziliaanse streetfoodtraditie wel. En zo is een idee geboren: veganistische streetfood. Vanuit een bakfiets. Milieuvriendelijk is het zeker en of het lekker is, dát gaat Alain uitzoeken. Vooral de maat van de Braziliaanse hotdog is voor onze Nederlandse fransoos een verrassing. En niet alleen het 'worstje' van de punkdog is on-Nederlands: frietjes, sauzen, pit, salade én vegan mayonaise moeten er wat Diego betreft allemaal bovenop.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
6groene asperges
-
20takjes bieslook
-
200 gharicots verts
-
10takjes platte peterselie
-
1klein bosje waterkers
-
50 gzeekraal
-
1halve komkommer
-
1halve courgette
-
50 ggranaatappelpitjes
-
100 gchips
-
Ingrediënten voor de vinaigrette3 elolijfolie extra vierge
-
•het sap van een halve citroen
-
1 elmosterd
-
1 elhoning
-
•zout en peper
-
Blancheer de asperges en snij ze.
-
Blancheer de haricots verts.
-
Snij de bieslook in een keer doormidden.
-
Was de waterkers
-
Snij de komkommer met een dunschiller in de lengte.
-
Snij de courgette met een dunschiller in de lengte.
-
Maak eerst de vinaigrette in een grote kom. Meng alle groenten erdoorheen en laat het 10 minuten trekken.
-
Doe dan deze salade in het midden van de borden en bestrooi met de gebroken chips.
- Eet smakelijk!