Koken met restjes

chef-kok
Ramon Brugman
Koken met restjes (129)
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
28 personen

Het is Wereldvoedseldag en chef-kok Ramon Brugman ergert zich aan al het eten dat we onnodig verspillen, terwijl er elders op de wereld niet genoeg is. Hij pleit daarom voor het bewuster omgaan met wat je klaarmaakt en wat je met restjes doet en dus maakt hij een gerecht met restjes uit de koelkast. Betaalbaar, niet ingewikkeld en het brengt je vast op meer ideeën.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • gekookte boontjes
  • gekookte aardappels
  • gehaktbal
  • augurken
  • kappertjes
  • 1
    appel
  • mayonaise
  • tuinkers
  • boterhammen uit de diepvries
  • half bakje champignons
  • 1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • peterselie
  • aardappelzetmeel
  • zout en peper
  1. 1

    Snij de aardappels en de boontjes fijn. Schil de appel en snij ook deze in super fijne blokjes. Doe dit ook met de augurk, de kappertjes en de gehaktbal. Meng alles door elkaar met een lepel mayonaise en een beetje augurken vocht.

  2. 2

    Toast de boterhammen en beleg ze met deze salade. Om het te decoreren kan je er wat tuinkers bovenop leggen.

  3. 3

    Snij de champignons, ui en knoflook fijn. Bak deze in een scheutje olie tot ze mooi bruin zijn.

  4. 4

    Voeg wat water toe zodat de champignons net onder water liggen en breng op smaak met zout en peper. Breng dit alles aan de kook en bind het af met wat aardappelzetmeel.

     

  5. 5

    Snij de peterselie fijn en voeg dit bij de champignons. Doe wat soep in een kommetje en seveer met het brood en de salade.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!