Koken met Sopropo

20 april 2017
Stilstaand beeld van Koken met Sopropo

Sharon maakt een exotisch gerecht met de voor veel mensen onbekende groente Sopropo. Veel mensen vinden het moeilijk dit klaar te maken, maar Sharon maakt er een gerecht mee met tofu, zeewier en gedroogde paddenstoelen. Een uitdaging met als beloning een bijzonder gerecht!

6 personen
Ingrediënten

Ingrediënten tofu:

  • 400 g tofu
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g gember
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 10 gedroogde paddenstoelen
  • 10 g gedroogde zeewier
  • 1 madam Jeanette
  • 2 steranijs
  • 1 tl 5 kruidenpoeder
  • 6 el zoute ketjap
  • olie
  • zout naar smaak

Ingrediënten sopropo: wat is sopropo?   

  • 1 sopropo (te koop in de toko) 
  • ½ ananas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 groentebouillon blokje
  • olie
  • rijst voor 6 personen

 

Wat drinken we erbij?

Water met een smaak

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Week de paddenstoelen (25 min in lauw warm water ) en het zeewier (5 tot 10 min koud water).  Snij de tofu in blokjes van ongeveer 3 cm en marineer dit met een gehakt teentje knoflook, 5 kruidenpoeder, gehakte gember en de zoute ketjap. 

  2. 2

    Snipper het uitje en fruit deze in een klein beetje olie aan. Snijde tomaat in blokjes en bak deze mee. Vervolgens voeg je de gemarineerde tofu eraan toe en bak je dit z’n 3 min mee zonder de marinade ( bewaar de marinade wel). 

  3. 3

    Spoel de paddenstoelen schoon en snij deze in reepjes, bak ze vervolgens 2 min mee. Spoel het zeewier schoon en knijp het vocht eruit. Bak ook het zeewier 1 minuutje mee. Dan voeg je de marinade eraan toe samen met de steranijs en de madame Jeanette. Laat dit ongeveer 15 min pruttelen.

  4. 4

    Snipper het uitje en de knoflook fijn. Snij de tomaat in blokjes en fruit dit samen met het snipperde uitje en de gehakte knoflook in een koekenpan.  

  5. 5

    Was de sopropo en snij deze in de lengte doormidden. Schraap met een lepel het middelste gedeelte eruit. En snijd deze vervolgens in halve maandjes van ongeveer 1 cm dik. 

  6. 6

    Bak de sopropo 2 min mee en blus het vervolgens af met water net zoveel dat de sopropo net onder het water ligt. Voeg het bouillon blokje er aan toe en laat het ongeveer 10 min garen op laag vuur. Als laatste snij je de halve ananas in driehoekjes en voeg je deze eraan toe. Serveer dit gerecht met witte rijst !

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter