Koolsoep met een Indiase twist
Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt een koolsoep met rijst, kruidige olie en een mix van ui en munt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2witte uien
-
3 teentjesknoflook
-
5 cmverse gember
-
•zonnebloemolie
-
2groene pepers
-
3-4currybladeren (vers of diepvries)
-
1 elkerriepoeder
-
1 blikdikke kokosmelk
-
2-3 eltamarindepasta
-
1middelgrote witte kool of spitskool
-
250 grvolkoren rijst
-
•chilivlokken
-
•korianderzaad
-
•munt
-
•gebakken uitjes en/of knoflook
-
•zout
-
Pel en snijd de uien, knoflook en gember fijn. Verhit een scheutje olie in een ruime soeppan en bak hierin 5 minuten het uimengsel.
-
Was de groene pepers en snijd ze een beetje in, maar hou ze heel. Voeg de currybladeren, groene pepers en kerrie toe en bak 1 minuut mee.
-
Voeg de kokosmelk, tamarinde, 1 liter heet water en wat zout toe en breng het aan de kook.
-
Was en maak de kool schoon, maak er 4 inkepingen in maar snijd niet helemaal door. Laat de kool in ca. 40 minuten in de soep gaar en zacht worden. Breng de soep voor het uitserveren op smaak met wat zout.
-
Kook of stoom ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
-
Snijd de ui in kleine stukjes en doe er zout overheen. Snijd de munt fijn en meng het in een kom met de ui.
-
Verhit een flinke soeplepel olie goed heet. Doe naar smaak ca. 2 eetlepels chilivlokken en 2 eetlepels korianderzaad, gebakken uitjes en/of knoflook in een hittebestendige kom en schenk hier de hete olie op.
-
Serveer de soep met een partje kool, wat druppels van de kruidige olie, rijst en de munt met ui.
- Eet smakelijk!