4 minuten
Bami met Aziatische bladgroenten
Tjauw min is een Surinaams-Chinees gerecht met Bami. Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt dit gerecht met heerlijk verse bladgroenten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
125 gbami
-
4 tenenknoflook
-
2 elsojasaus
-
2 elKetjap manis
-
12kleine tomaten
-
1 tlkomijnpoeder
-
1 tlkorianderpoeder
-
1 tlgemberpoeder
-
•koriander
-
•platte peterselie
-
•sesamolie
-
Voor de gebakken Aziatische groenten200 gDagoeblad
-
200 gpoi
-
200 gklaroen
-
1ui
-
•sesamolie
-
2 elsojasaus
-
Kook de bami in 4 min gaar. Hak de tenen knoflook fijn en snijd de tomaten in partjes. Verwarm een wok met een scheutje olie en bak de knoflook. Bak de tomaten mee. Zodra de tomaten zacht zijn voeg je de specerijen toe.
-
Roer de gegaarde bami door de groenten en breng het verder op smaak met de sojasaus en de Ketjap manis. Maak de bami af met wat verse bladeren van de peterselie en de koriader.
-
Snipper de ui en verwijder de harde kern van de bladgroentes. Verhit wat olie in een wok en fruit hierin de ui. Bak de bladgroenten mee en blus het af met de sojasaus. Serveer de gebakken bladgroenten uit op de bami en maak het af met mooie eetbare bloemen.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.