12 minuten

Koreaanse wafels met krokante kip

Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk gerecht met een Aziatische twist: Koreaanse wafels met krokante kip, een pittige Sriracha mayonaise en snelle, frisse kimchi. Niet iets voor iedere dag want het zijn veel stappen, maar heerlijk als je eens lekker uit wil pakken!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de Kimchi
    1/2
    chinese kool
  • 15 gr
    zeezout
  • Voor de kip
    300 gr
    kippendijfilet
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1 cm
    gember geraspt
  • 2 el
    sojasaus
  • 2 el
    rijstazijn
  • Voor de marinade
    2 tenen
    knoflook
  • 2
    stengels bosui
  • 1/2
    wortel julienne gesneden
  • 4 el
    sojasaus
  • 4 el
    vissaus
  • 2
    limoenen (sap)
  • 2 cm
    gember geraspt
  • 1 el
    gochujang peper pasta
  • Voor de wafels
    125 gr
    bloem
  • 10 gr
    bakpoeder
  • 2 gr
    baking soda
  • 15 gr
    suiker
  • 2
    eieren
  • 125 ml
    melk
  • 75 ml
    karnemelk
  • 15 gr
    gesmolten boter
  • 3 gr
    zout
  • Voor de saus
    2 el
    gochujang peper pasta
  • 2 tenen
    knoflook fijngehakt
  • 2 el
    honing
  • 3 el
    sojasaus
  • 1 el
    sesamzaad
  1. Voor de kimchi snijd je de kool in dunne repen en meng het met het zout. Masseer het zout in de kool en laat 20 minuten staan.

  2. Snijd de kip in reepjes en doe dit in een kom. Voeg gehakte knoflook, geraspte gember, soyasaus en rijstazijn toe. Meng het goed door en laat de kip minimaal 20 minuutjes marineren. Daarna laat je in een zeef de marinade van de kip druipen.

  3. Ga verder met de marinade van de kimchi. Snijd de wortel en knoflook fijn en de bosui in ringen. Giet de kool af en meng alle ingrediënten door elkaar. Stop alles in een grote pot en druk stevig aan, sluit de pot niet helemaal af. Laat deze pot op het aanrecht staan voor minimaal 3 uur. Dan kun je het eten. Bewaar de snelle kimchi in de koelkast.

  4. Meng de ingrediënten voor de Sriracha mayonaise goed door elkaar en dan is die klaar. Hou je van pittig doe je er wat meer Sriracha in en hou je niet zo van pittig doe je er wat minder in.

  5. Ga verder met het beslag voor de kip. Meng de maïzena met de rest van de ingrediënten en roer tot een glad beslag. Laat de olie goed heet worden. Haal de kip door het beslag en frituur het krokant en gaar.

  6. Voor de wafels meng je de bloem met het bakpoeder, baksoda, suiker, eieren, melk en karnemelk. Roer het tot een glad beslag. Voeg als laatste de gesmolten boter en het zout toe. Bak de wafels in een wafelijzer of in een koekenpan met een beetje boter.

  7. Ga verder met de saus. Verhit een grote wok met wat olie. Bak hierin de knoflook en voeg de soyasaus, gochujang en honing toe. Als de saus een beetje is ingekookt voeg je de kip toe. Roer het goed door zodat alle kip bedekt is met de saus en verwarm het kort.

  8. Leg de wafel op een bord en doe daar wat Kimchi op. Daarop gaat de kip en wat Sriracha mayonaise. Maak het gerecht af met wat groen, Ramon gebruikt hier sprouts.

  9. Geniet van je hartige Koreaanse wafels!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets