Kruidentoast met preipuree en gesmolten kaas
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk broodje met preipuree van lokale prei. Met gesmolten kaas en een frisse appelsalade is dit broodje de ideale lunch om mee uit te pakken.
Recept
Ingrediënten
-
4plakken zuurdesembrood
-
100 grroomboter
-
1 teenknoflook
-
4takken verse tijm
-
2preien
-
1 elcrème fraîche
-
1 tlmosterd
-
1 elhoning
-
0,5citroen
-
150 grgruyère
-
150 grraclette kaas
-
1bosje veldsla
-
0,5appel
-
0,5citroen
-
•olijolie
-
•zout en peper
-
Verwarm de oven voor op 250 graden. Was de prei en snijd hem doormidden. Doe de prei in een ovenschaal in de oven. Haal de prei uit de oven als beide kanten zwart zijn en het zacht is vanbinnen.
-
Maak in de tussentijd de kruidenboter. Begin met het hakken van de knoflook en rits wat blaadjes van de tijm. Meng dit samen met de roomboter en breng het op smaak met peper en zout. Smeer een laag van de kruidenboter op de broodjes en rooster ze in de oven op 250 graden totdat het er lekker krokant uit ziet.
-
Dan ga je verder met het bereiden van de preipuree. De prei hoort wat verbrand te zijn want je haalt de binnenkant eruit. Hak de prei fijn. Pureer dit met de crème fraîche, mosterd, citroensap en honing. Breng op smaak met zout en peper.
-
Haal dan ook de broodjes uit de oven en smeer de preipuree op het geroosterde broodje. Rasp de kaas en strooi dit eroverheen. Gratineer de broodjes in de oven op 250 graden tot de kaas licht begint te kleuren en bubbelen. Let goed op dat het niet verbrand.
-
Snijd de appel in dunne reepjes en meng met de veldsla. Voeg er wat citroensap aan toe met wat olijfolie, zout en peper. Meng door elkaar en leg de sla op de gegratineerde broodjes.
- Eet smakelijk!