Kaasloempia's met chilisaus en preisoep
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
voor de kaasloempia's500 gkaas (naar smaak)
-
20loempia vellen
-
•zonnebloemolie
-
voor de chilisaus5 tenenknoflook
-
4Spaanse pepers
-
20 ggember
-
125 gsuiker
-
100 mlrijstazijn
-
1citroengrasstengel
-
1citroen
-
voor de preisoep100 gboter
-
1 tlkerriepoeder
-
1 tlkomijnzaadjes
-
2preien
-
2 dlkokosmelk
-
1zoete aardappel
-
5 dlwater
-
2groentebouillonblokjes
-
benodigdheden•staafmixer
-
Snijd de prei fijn. Neem een ruime soeppan en smelt hierin de boter. Voeg het komijnzaad en de kerriepoeder bij de boter. Bak deze kort in de roomboter. Doe de prei en de bouillonblokjes bij de boter in de pan. Smoor dit ongeveer 5 minuten. Blus het geheel af met 5 dl water. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en voeg deze ook bij de soep. Voeg de kokosmelk toe en laat het nog ongeveer een kwartier koken. Verwijder de pan van het vuur en pureer de soep fijn met een staafmixer.
-
Vul een pan met rijstazijn en voeg hierbij de suiker bij. Snijd de knoflook, gember, Spaanse pepers en ongeveer de helft van de stengel citroengras fijn en fruit deze in een andere pan, met wat kokosolie. Als de suiker is gesmolten kan je deze pan van het vuur halen. Blus de knoflook, gember, Spaanse pepers en het citroengras af met het sap van een citroen en schenk de rijstazijn hierbij. Pureer het geheel met een staafmixer. Laat het geheel inkoken tot een dikke chilisaus. Hoe langer je het kookt, hoe stroperiger de saus wordt. ls de gewenste dikte is bereikt, verwijder je de pan van het vuur en voeg je er een snufje zout aan toe.
-
Snijd de kaas in dikke, lange frieten van ongeveer 2 cm dik. Verwarm de olie alvast voor in een pan op 180 graden (Let op: de perfecte hoeveelheid olie is de helft van de dikte van de loempia's). Leg het loempiavel neer als een ruitje en plaats in het midden de kaas. Rol het 2 keer in. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia verder door. Plak het laatste stukje vast met een klein beetje water. Frituur de loempia's met de sluiting eerst in het vet, en bak de loempia's goudbruin.
-
Dien de kaasloempia's op met de preisoep en de chilisaus.
- Eet smakelijk!