7 minuten

Kaasloempia's met chilisaus en preisoep

Chef-kok Sharon de Miranda maakt er een feestje van in de keuken. Vandaag op het menu: een preisoep met kaasloempia's en chilisaus. Iets wat moeilijk klinkt, maar eigenlijk erg makkelijk is om te maken.
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • voor de kaasloempia's
    500 g
    kaas (naar smaak)
  • 20
    loempia vellen
  • zonnebloemolie
  • voor de chilisaus
    5 tenen
    knoflook
  • 4
    Spaanse pepers
  • 20 g
    gember
  • 125 g
    suiker
  • 100 ml
    rijstazijn
  • 1
    citroengrasstengel
  • 1
    citroen
  • voor de preisoep
    100 g
    boter
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 1 tl
    komijnzaadjes
  • 2
    preien
  • 2 dl
    kokosmelk
  • 1
    zoete aardappel
  • 5 dl
    water
  • 2
    groentebouillonblokjes
  • benodigdheden
    staafmixer
  1. Snijd de prei fijn. Neem een ruime soeppan en smelt hierin de boter. Voeg het komijnzaad en de kerriepoeder bij de boter. Bak deze kort in de roomboter. Doe de prei en de bouillonblokjes bij de boter in de pan. Smoor dit ongeveer 5 minuten. Blus het geheel af met 5 dl water. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en voeg deze ook bij de soep. Voeg de kokosmelk toe en laat het nog ongeveer een kwartier koken. Verwijder de pan van het vuur en pureer de soep fijn met een staafmixer.

  2. Vul een pan met rijstazijn en voeg hierbij de suiker bij. Snijd de knoflook, gember, Spaanse pepers en ongeveer de helft van de stengel citroengras fijn en fruit deze in een andere pan, met wat kokosolie. Als de suiker is gesmolten kan je deze pan van het vuur halen. Blus de knoflook, gember, Spaanse pepers en het citroengras af met het sap van een citroen en schenk de rijstazijn hierbij. Pureer het geheel met een staafmixer. Laat het geheel inkoken tot een dikke chilisaus. Hoe langer je het kookt, hoe stroperiger de saus wordt. ls de gewenste dikte is bereikt, verwijder je de pan van het vuur en voeg je er een snufje zout aan toe.

  3. Snijd de kaas in dikke, lange frieten van ongeveer 2 cm dik. Verwarm de olie alvast voor in een pan op 180 graden (Let op: de perfecte hoeveelheid olie is de helft van de dikte van de loempia's). Leg het loempiavel neer als een ruitje en plaats in het midden de kaas. Rol het 2 keer in. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia verder door. Plak het laatste stukje vast met een klein beetje water. Frituur de loempia's met de sluiting eerst in het vet, en bak de loempia's goudbruin.

  4. Dien de kaasloempia's op met de preisoep en de chilisaus.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda